Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Avertisment de ultimă oră: șoferii să-și ia de urgență mașinile de sub copaci

© SputnikFurtună în Chișinău
Furtună în Chișinău - Sputnik Moldova
Abonare
Proprietarii de automobile sunt îndemnați să își mute de urgență mijloacele de transport, dacă acestea sunt parcate sub copaci

CHIȘINĂU, 12 iul — Sputnik. Pentru a nu avea parte de o surpriză cu totul neplăcută, șoferii moldoveni sunt îndemnați să-și parcheze mijloacele de transport cât mai departe de copaci sau de alte obiecte care ar putea fi doborâte de furtuna care s-a abătut peste Republica Moldova.

Furtună - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Furtuna a ajuns în Moldova - vezi ce se întâmplă în nordul țării

Serviciului Hidrometeorologic de Stat a emis pentru astăzi avertismentul „cod galben" de descărcări electrice, precipitații puternice, grindină și vijelie pe teritoriul întregii țări.

Anterior, în timpul furtunilor, mai mulți copaci au căzut peste automobilele parcate în preajmă. Mai grav, în Chișinău au existat și cazuri tragice, când în timpul furtunii oamenii și-au pierdut viața, fiind striviți de copaci.

Totodată, Serviciul "InfoTrafic" al Inspectoratului Național de Patrulare le-a recomandat șoferilor să conducă mijloacele de transport respectând limita de viteză stabilită și să fie atenți la situația rutieră. Aceștia trebuie să păstreze distanța de deplasare între vehicule, având în vedere că partea carosabilă este umedă, iar spațiul de frânare este mai mare.

Furtuna deja s-a dezlănțuit în raioanele de nord ale țării. Corespondenții Sputnik au discutat cu câțiva agricultori din aceste raioane. Potrivit acestora, furtuna ar putea să provoace daune mari plantațiilor agricole.

Fluxul de știri
0