Podcasturi
Comentariile experților, puncte de vedere în probleme de actualitate, opinii controversate – în podcasturile și emisiunile Sputnik Moldova

Perchezițiile la DSE - ce spun reprezentanții instituției

© Facebook / Diana ȚurcanDiana Țurcan
Diana  Țurcan - Sputnik Moldova
Abonare
Ofițerul de presă al Serviciului Protecției Civile şi Situațiilor Excepționale (SPCSE), Diana Ţuţu, i-a oferit corespondentului Sputnik Moldova Iulia Lipovaia un comentariu referitor la perchezițiile efectuate de ofițerii Serviciului Protecție Internă și Anticorupție (SPIA) împreună cu procurorii anticorupție în SPCSE

"Au fost efectuate anumite acțiuni de către SPIA în unele birouri din cadrul Direcției Situațiilor Excepționale din Chișinău. Alte detalii nu vă pot da, sunt acțiunile SPIA, ei fac declarații pe acest caz", a menționat Țuțu.

Diana Țuțu

Solicitat de noi, șeful Direcției Securitate Internă a SPIA al MAI, Eugeniu Șevciuc, a făcut o declarație scurtă, refuzând să ofere detalii.

"Nu pot să dau detalii atâta timp cât nu avem un accept din partea procurorilor care conduc urmărirea penală. Noi avem obligație de a asigura confidențialitatea urmării penale", a subliniat Șevciuc.

Eugeniu Șevciuc

Presa locală a vehiculat informația că, în urma perchezițiilor, ar fi fost reținuți patru angajați ai SPCSE. potrivit surselor, ar fi vorba de șeful Secției apărare împotriva incendiilor a Departamentului salvatori și pompieri din sectorul Buiucani; specialistul superior al Secției de apărare împotriva incendiilor a Departamentului pompieri și salvatori din sectorul Centru și inspector principal al DSE din sectorul Ciocana. Acești sunt bănuiți de corupere pasivă.

Fluxul de știri
0