Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Invazie de vipere în România. Atenție maximă pentru cei care merg la munte

© Sputnik / A.Solomonov / Accesați arhiva multimediaМосковский зоопарк
Московский зоопарк - Sputnik Moldova
Abonare
Două persoane au fost mușcate de vipere în ultimele patru zile în zonele montane din România

CHIȘINĂU, 11 iul – Sputnik. Două persoane au fost mușcate de vipere în ultimele patru zile în România. Ultimul caz a avut loc luni seara, când un student a fost salvat de la moarte după ce a fost mușcat de o viperă în Rezervaţia Ştiiţifică Gemenele din masivul Retezat.

„La fața locului s-a deplasat un echipaj din cadrul Serviciul Județean Salvamont Hunedoara format din 5 salvatori montani. De asemenea, la faţa locului a fost direcţionat şi un echipaj SMURD – Terapie Intensivă Mobilă”, anunță Inspectoratul General pentru Situații de Urgență din România.

Din cauza accesului foarte dificil, echipajele s-au deplasat pedestru, neputându-se face accesul cu autoturisme, astfel salvatorii au ajuns la victimă după aproximativ 3 ore.

La momentul sosirii echipajelor la faţa locului, victima era conştientă şi prezenta muşcături la nivelul gleznei. Tânărului i-a fost administrat serul antiviperin, după care a fost stabilizat hemodinamic şi transportat la Spitalul Judeţean Deva.

Гадюка - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Panică în Chișinău: După șobolani pe străzi au apărut șerpi. Ce spun salvatorii

O situație similară a fost înregistrată, sâmbătă, 7 iulie. Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Iancu de Hunedoara” a fost solicitat să intervină pentru salvarea unei persoane mușcată de viperă. Persoana în vârstă de 65 ani, desfășura activități de oierit în zona Retezatul Mic – Soarbele.

La momentul sosirii echipajului de salvatori, victima era conștientă și prezenta dificultăți de respirație, precum și edem facial. Bărbatul a fost preluat de elicopterul SMURD Târgu-Mureș și transportat la Spitalul Județean de Urgență Târgu-Mureș.

Autoritățile române vin cu recomandarea către persoanele care desfăşoară activităţi în zonele montane să acorde maximă atenţie regulilor specifice de protecţie cu atât mai mult cu cât în aceste zone accesul este dificil, iar salvatorii ajung de cele mai multe ori cu dificultate şi după o perioadă mai mare de timp.

Fluxul de știri
0