Video
Urmăriți ultimele evenimente din lume și din țară în materialele video Sputnik

Video viral: cum să-ți pregătești omletă direct pe asfaltul încins

Abonare
Un bărbat din Șâmkent pune tigaia pe asfaltul încins și-și gătește astfel mâncarea, afirmând că aceasta este cea mai bună metodă de a face economie la factura de gaze naturale

CHIȘINĂU, 11 iul — Sputnik. Un locuitor al orașului Șâmkent din Kazahstan pune tigaia cu ulei pe asfalt, iar peste un timp, când aceasta se înfierbântă, sparge în ea două ouă.  Filmulețul publicat de Sputnik Kazahstan demonstrează întreg procesul de prăjire.

Bărbatul susține că temperatura aerului la soare atinge 50 de grade Celsius, ceea ce este suficient pentru prepararea unei omlete.

„Iată, poftim, ouăle sunt gata. Câtă economie de gaze!", spune ingeniosul bucătar.

Potrivit Serviciului Hidrometeorologic din Kazahstan, pe 9 iulie temperatura în Șâmkent a urcat până la 42 de grade.

Ținând cont de faptul că Serviciul Hidrometeorologic de Stat din Moldova a instituit, începând de marți, cod galben de caniculă, iar avertizarea este valabilă până la 12 iulie, le propunem doritorilor să profite de ocazie și să facă economie de gaze sau de electricitate, preluând experiența kazahului, sau să vină cu propriul ”know how”. Iar străduințele nu vă vor fi zadarnice. Dacă veți expedia la redacție un video cu propriul experiment, acesta va fi publicat pe site-ul Sputnik Moldova.

Fluxul de știri
0