Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Noi rețineri în Moldova: Procurorii au descins la Cahul

CC0 / Pixabay / ROOKIE23 / Cătușe
Cătușe - Sputnik Moldova
Abonare
Procurorii anticorupție au reținut un ofițer superior de investigație din cadrul Inspectoratului de Poliție Cahul

CHIȘINĂU, 11 iul — Sputnik. Ofițerii CNA și procurorii anticorupție au reținut un ofițer superior de investigație din cadrul Inspectoratului de Poliție Cahul. Bărbatul este bănuit de corupere pasivă.

Percheziții la administrația de stat a drumurilor - Sputnik Moldova
Societate
Rețineri în nordul Moldovei: Află cine a ajuns pe mâna procurorilor

Potrivit declarațiilor denunțătorului, omul legii ar fi extorcat și primit 8 mii de lei pentru a nu fi tras la răspundere contravențională un cetățean suspectat de achiziționarea, păstrarea și transportarea în scopul comercializării a 20 de litri de băuturi alcoolice fără acte de proveniență. Totodată, polițistul ar fi dat asigurări că, pe viitor, nu va opera verificări de acest gen în privința bărbatului.

Potrivit CNA, polițistul a fost recunoscut în calitate de bănuit și reținut pe un termen de 72 de ore. Pe acest caz a fost deschisă o cauză penală. Dacă vinovăția acestuia va fi demonstrată, el riscă detenție de la 5 la 10 ani, amendă de la 6 la 8 mii de unități convenționale și privarea dreptului de a ocupa o funcție publică pe un termen de la 7 la 10 ani.

Conducerea urmăririi penale este în gestiunea Serviciului Sud al Procuraturii Anticorupție.

Fluxul de știri
0