Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Alarmant: Sectorul care prezintă cel mai mare pericol de incendii în Chișinău

© Sputnik / Miroslav RotariПервый троллейбус в аэропорт
Первый троллейбус в аэропорт - Sputnik Moldova
Abonare
Pentru a evacua de pe teritoriul municipiului toate crengile uscate este nevoie de cel puțin o lună: municipalitatea atrage atenția asupra pericolului de incendii pe care-l prezintă vreascurile depozitate

CHIȘINĂU, 11 iul — Sputnik, Daria Cernega. Deocamdată nu a fost anunțată oficial cauza izbucnirii incendiului de pe strada Pruncul, a precizat pentru Sputnik Petru Gontea, șeful direcției locativ-comunale a capitalei. Acesta a adăugat că în Chișinău există 10 locuri unde sunt adunate crengile uscate, însă cel de la Pruncul era cel mai mare.

Anume la rampa de la Pruncul a izbucnit în noaptea de duminică spre luni un incendiu de proporții.

„După ce a fost închisă rampa de gunoi de la cariera Purcel, noi am început să transportăm toate crengile pe strada Pruncul. În total, încolo au fost expediate circa 15 mii unități de transport", a menționat interlocutorul.

Пожар на Чеканах - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Expert: După incendiu, aerul din Chișinău a devenit toxic

Totodată, Gontea a menționat că anumite terenuri pe care este stocată această masă vegetală uscată provoacă îngrijorarea sporită a responsabililor din cadrul municipalității. Cu atât mai mult cu cât unele dintre acestea se află chiar în perimetrul cartierelor locative.

„Am rugat poliția acum o săptămână, dar și la momentul de față, să asigure supravegherea acestor spații, pentru ca nu cumva cineva să le dea foc. De exemplu, la Botanica, stadionul unde sunt stocate crengile este situat chiar în mijlocul zonei de locuit. Este foarte periculos", a declarat Gontea.

Autoritățile municipale recunosc că la Botanica situația privind evacuarea crengilor este critică. Este problematică situația în curțile blocurilor situate între străzile Zelinski și Trandafirilor, unde grămezile de vreascuri sunt de peste un stat de om. Cât despre sectorul Râșcani, angajații serviciilor comunale promit să încheie evacuarea crengilor până la sfârșitul acestei săptămâni.

În total, pentru curățarea Chișinăului de crengi uscate este nevoie de aproximativ o lună de zile. Mai ales că, după ce crengile s-au uscat, încărcarea lor a devenit mult mai complicată. În afară de aceasta, nu ajung brațe de muncă. În mod ideal, în aceste lucrări ar trebui să fie antrenați de trei ori mai mulți muncitori.

Gontea a mai adăugat că serviciile municipale nici nu au început încă să scoată crengile uscate din pădurile din împrejurimile capitalei. Ținând cont de ritmul actual al lucrărilor, înlăturarea urmărilor ninsorilor din aprilie va dura până la sfârșitul anului curent.

Fluxul de știri
0