Podcasturi
Comentariile experților, puncte de vedere în probleme de actualitate, opinii controversate – în podcasturile și emisiunile Sputnik Moldova

Prognoza meteo pentru săptămâna în curs: Avertismentul meteorologilor

© Sputnik / Родион ПРОКАApus
Apus - Sputnik Moldova
Abonare
Meteorologul din cadrul Serviciului Hidrometeorologic de Stat, Natalia Canțer, i-a comunicat corespondentului Sputnik Moldova Iulia Lipovaia cum va fi vremea în această săptămână
Prognoza meteo pentru săptămâna în curs: Avertismentul meteorologilor

"Vremea va avea un caracter instabil aproape toată săptămâna. Pentru ziua de marți sunt prognozate ploi, mai exact, în orele serii. Începând în nordul țării, ele se vor deplasa spre sud. Către data de 12 iulie, noaptea, sunt posibile ploi cu caracter izolat", a spus Canțer.

Ea a menționat că pe data de 13 iulie se vor înregistra ploi pe arii extinse și nu sunt excluse aversele puternice cu grindină. Pe data de 14 iulie se așteaptă ploi cu descărcări electrice și abia pe 15 iulie precipitațiile vor conteni. Pe 16-17 acestea vor reveni, însă vor avea un caracter izolat.

Meteorologul a precizat că temperaturile nocturne vor oscila în primele zilele ale săptămânii între 15-20 de grade Celsius. După care, în a doua jumătate a săptămânii, vor coborî până la 12-17 grade.

Canțer a menționat că în ziua de 11 iulie se vor înregistra valori termice maxime de 30-34 de grade Celsius, iar pe 12 iulie vom avea 30-35 de grade. În legătura cu aceste temperaturi de peste 33 grade, pentru zilele de 11-12 iulie a fost instituit "codul galben" de caniculă.

După data de 12 iulie temperatura aerului va fi în scădere. Astfel, până pe 14-15 iulie vom avea maxime termice de 23-28 de grade. Tendința respectivă se va menține până la sfârșitul săptămânii.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Urmărește-ne pe rețelele de socializare:

|Sputnik Moldova pe Facebook |@sputnikmoldova pe Twitter |Sputnik Moldova pe VK| |Sputnik Moldova pe OK |Sputnik Moldova pe GPlus+|

Fluxul de știri
0