Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Chișinăul, învăluit în fum. Există pericolul izbucnirii unor noi incendii

Abonare
Cei care s-au deplasat în această dimineață spre muncă sau cu alte treburi, au avut neplăcuta surpriză să admire peisajul citadin estompat de fum și să se confrunte cu mirosul neplăcut al acestuia.

CHIȘINĂU, 10 iul — Sputnik. Deși incendiul izbucnit la o gunoiște din sectorul Buiucani al Capitalei a fost localizat aproximativ la ora trei noaptea, dimineața orașul mai rămânea învăluit în fum.

Potrivit Serviciului Protecției Civile și Situațiilor Excepționale, incendiul a izbucnit la o gunoiște cu crengi și frunze depozitate în sectorul Buiucani din capitală. Apelul a fost recepționat de pompieri la ora 23.18 minute. Flăcările au cuprins o suprafață de aproximativ 3ha din cele 5 ha de crengi aflate pe un teren între șoseaua Balcani și strada Pietrarilor.

Focul a fost localizat la ora 02.48 minute. În urma incendiului nimeni nu a avut de suferit.

La moment, în Chișinău mai există și alte locuri unde au fost îngrămădite crengile rupte în urma ninsorilor din luna aprilie. Acestea prezintă un pericol real de izbucnire a noi incendii. În context, viceprimarul Nistor Grozavu, a cerut evacuare cât mai urgentă a crengilor stocate în preajma blocurilor și caselor de locuit din municipiul Chișinău.

Fluxul de știri
0