Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Igor Dodon a numit prin decret ambasadorii țării noastre în SUA și Franța

© Sputnik / Илья Питалев / Accesați arhiva multimediaDiplomat, geantă, servietă
Diplomat, geantă, servietă - Sputnik Moldova
Abonare
Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon a semnat decretele de numire în funcție a ambasadorilor țării noastre în Statele Unite ale Americii și în Republica Franceză

CHIȘINĂU, 10 iul — Sputnik. Serviciul de presă al Președinției informează că șeful statului i-a numit, prin decret, în calitate de ambasadori ai Republicii Moldova în SUA și Franța pe Aureliu Ciocoi și, respectiv, pe Emil Druc.

Министерство иностранных дел и европейской интерграции Республики Молдова - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Moldova are ambasadori noi în SUA și Franța

„În cadrul întrevederii cu diplomații, șeful statului le-a urat succes în activitatea diplomatică și le-a spus că oriunde ne-am afla, în prim plan trebuie să fie interesele țării", se spune în comunicatul de la Președinție.

Șeful statului a menționat că este de datoria noastră să ne promovăm țara corect, frumos, destoinic și anume acest lucru am rugat să-l facă noii ambasadori.

Anterior, Guvernul a aprobat propunerea Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene de numire în funcția de ambasador în SUA a candidaturii lui Aurel Ciocoi și de ambasador în Franța a lui Emil Druc.

Premierul Pavel Filip a menționatt faptul că ambele candidaturi fac parte din categoria „greilor" diplomației moldovenești.

Aurel Ciocoi a fost până în prezent ambasador al țării noastre în Germania, iar Emil Druc a fost ambasador în Suedia, Finlanda și Norvegia.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Urmărește-ne pe rețelele de socializare:

|Sputnik Moldova pe Facebook |@sputnikmoldova pe Twitter |Sputnik Moldova pe VK| |Sputnik Moldova pe OK |Sputnik Moldova pe GPlus+|

Fluxul de știri
0