Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Acest tip de mașină nu va avea acces în mai multe locuri din Moldova

© Sputnik / Miroslav RotariАвтомобильные пробки, ул. Чуфля
Автомобильные пробки, ул. Чуфля - Sputnik Moldova
Abonare
Guvernul a decis luni să interzică parcarea autovehiculelor dotate cu sistem de alimentare cu gaze în mai multe locuri

CHIȘINĂU, 10 iul – Sputnik. Accesul pentru autovehiculele utilate cu sistem de alimentare cu gaze va fi interzis în mai multe locuri. O hotărâre în acest sens a fost votată, luni, de Guvern.

Proiectul elaborat de Ministerul Economiei propune interzicerea accesului mașinilor dotate cu sistem de alimentare cu gaz în parcările subterane ale blocurilor locative multietajate, clădirilor de menire social-culturală, clădirilor cu destinație publică și administrativă, dar și în parcările supraterane de tip deschis.

Ambuteiaj, transport, транспорт, пробки - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Pe șoferii din Moldova îi așteaptă noi amenzi

De asemenea, în toate locurile unde va fi instalat indicatorul nou – 3.34 – nu va fi admis accesul autovehiculelor utilate cu sistem de alimentare cu gaze.

Ministrul Economiei, Octavian Calmâc, care este autorul proiectului, susține că aceste schimbări sunt necesare pentru minimizarea posibilelor riscuri de incendii și explozii la exploatarea autovehiculelor utilate cu sistem de alimentare cu gaze.

”O bună parte din aceste autovehicule au fost reutilate cu abateri de la prevederile legale, iar lucrările de reutilare au fost efectuate în lipsa autorizațiilor și de către personal necalificat”, a declarat Calmâc.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Urmărește-ne pe rețelele de socializare:

|Sputnik Moldova pe Facebook |@sputnikmoldova pe Twitter |Sputnik Moldova pe VK| |Sputnik Moldova pe OK |Sputnik Moldova pe GPlus+|

Fluxul de știri
0