Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Se schimbă regulile de ieșire la pensie a mamelor cu 5 și mai mulți copii

© Sputnik / Rodion Procamama isi alapteaza un copilul кормление ребенка грудью
mama isi alapteaza un copilul кормление ребенка грудью - Sputnik Moldova
Abonare
Condițiile de stabilire a pensiei pentru limită de vârstă pentru femeile care au născut şi au educat 5 şi mai mulţi copii au fost simplificate

CHIȘINĂU, 9 iul – Sputnik. Veste bună pentru femeile care au născut şi au educat 5 şi mai mulţi copii. Condițiile de stabilire a pensiei pentru limită de vârstă au fost simplificate. Schimbările intervin odată cu intrarea în vigoare a noilor modificări la Legea privind pensiile de asigurări sociale de stat.

Residents of the village of Krivoi Navolok, Komi Republic, celebrate the Village Day - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Moldova: Schimbări majore pentru cei care ies la pensie din iulie 2017

”Până acum aceste mame aveau înlesnirea de a se pensiona la 54 de ani, dar pentru aceasta trebuiau să întrunească un stagiu de cotizare de 30 de ani, ceea ce practic era imposibil de realizat. O femeie care naște și educă mulți copii efectiv nu are cum să acumuleze un asemenea stagiu până la aceasta vârstă. Acum însă, prin modificarea Legii  privind pensiile de asigurări sociale de stat, aceste femei au dreptul la pensie proporțională stagiului lucrat (nu mai puțin de 15 ani) la împlinirea vârstei de 54 de ani”, a declarat Liuba Rotaru, președinte al Consiliului de femei din cadrul Confederației Naționale a Sindicatelor din Moldova (CNSM).

Exclusiv: Pensionarii care lucrează, puși în fața dilemei – pensia sau salariul>>>

Conform modificărilor operate în Legea privind sistemul public de pensii, începând cu 1 iulie 2017, a intrat în vigoare majorarea treptată a vârstei de pensionare şi majorarea stagiului de cotizare atât pentru bărbaţi, cât şi pentru femei. 
Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Urmărește-ne pe rețelele de socializare:

Sputnik Moldova pe Facebook, @sputnikmoldova pe Twitter, Sputnik Moldova pe VK, Sputnik Moldova pe OK, Sputnik Moldova pe GPlus+

Fluxul de știri
0