Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Nu ai susținut BAC-ul? Iată ce trebuie să faci dacă vrei să-ți continui studiile

© Sputnik / Miroslav RotariRadio Sputnik Moldova
Radio Sputnik Moldova - Sputnik Moldova
Abonare
ULIM propune ore consultative la disciplinele la care elevii nu au reușit să obțină nota de trecere. După un an, studenții pot încerca încă o dată să susțină BAC-ul.
Nu ai susținut BAC-ul? Iată ce trebuie să faci dacă vrei să-ți continui studiile

Șeful Oficiului Suport Academic al Universității Libere Internaționale din Moldova (ULIM), Aurel Bordeian, i-a explicat corespondentului Sputnik Moldova Iulia Lipovaia care sunt condițiile de admitere a absolvenților care nu dețin diploma de BAC.

"Fără diploma de bacalaureat nu este posibilă admiterea la studii superioare de licență. Acest lucru este absolut contrar legislației în vigoare. Noi organizam cursuri de formare a competenților generale pentru cei care au picat BAC-ul. Adică au o restanță-două", a subliniat Bordeian.

El a precizat că ULIM propune și ore consultative la disciplinele la care elevii nu au reușit să obțină note de trecere. După un an, studenții pot încerca încă o dată să susțină BAC-ul.

Bordeian a precizat că universitatea propune și un "an compensator" sau "anul zero", care este organizat pentru cetățenii Republicii Moldova originari din Transnistria. Adică, pentru elevii care au absolvit doar 11 clase. Aici pot să studieze și cetățenii străini sau moldovenii care au făcut studii medii în țările membre ale Comunității Statelor Independente (CSI), unde la fel nu sunt școli de 12 clase.

Fluxul de știri
0