Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Greu de imaginat: ”Clarvăzători” din Moldova, arestați la Moscova

CC0 / Pixabay / WilliamCho / Символы закона и правосудия
Символы закона и правосудия - Sputnik Moldova
Abonare
Pretinși clarvăzători din Moldova vor răspunde în fața instanței pentru estorcările pe care le-au comis la Moscova

CHIȘINĂU, 7 iul — Sputnik. Un grup de 19 cetățeni ai Republicii Moldova și Ucrainei au ajuns pe banca acuzaților pentru estorcare de bani, dându-se drept clarvăzători.

Dosarul penal a fost trimis spre examinare la Judecătoria raională din Tușino. Dintre cei 19 inculpați,16 au fost arestați, doi au fost plasați în arest la domiciliu, iar unul are interdicție de a părăsi localitatea, comunică RIA Novosti.

Светлана Драган - Sputnik Moldova
Un astrolog face previziuni uluitoare pentru următorii trei ani

Potrivit anchetei, în urma acțiunilor întreprinse de inculpați au avut de suferit 33 de persoane, bănuiții estorcând de la aceștia suma totală de 7 milioane de ruble (116,5 mii de dolari).

Oamenii legii au stabilit că, din decembrie 2015 până în februarie 2016, escrocii au plasat spoturi publicitare la mai multe posturi de televiziune care difuzează emisiuni cu participarea „clarvăzătorilor și parapsihologilor". Estorcatorii au creat un call center ai căror operatori se prezentau drept asistenți ai ”clarvăzătorilor”. Aceștia le povesteau celor care telefonau despre așa-zișii „specialiști" utilizând diferite trucuri psihologice.

Înșiși „clarvăzătorii" practicau diagnosticarea ”la distanță”, convingându-i pe oameni că au mari probleme de sănătate care pot fi soluționate doar prin ședințele oferite de „specialiști" ca ei și, respectiv, după ce vor transfera banii. „Pacienții" erau convinși ulterior de necesitatea continuării „tratamentului", ei urmând să plătească, evident, pentru noi ședințe.

Inculpații au vârste cuprinse între 19 și 57 de ani.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Urmărește-ne pe rețelele de socializare:

|Sputnik Moldova pe Facebook |@sputnikmoldova pe Twitter |Sputnik Moldova pe VK| |Sputnik Moldova pe OK |Sputnik Moldova pe GPlus+|

Fluxul de știri
0