Виноградник - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Cât timp vom mai avea copii ai străzii și de ce problemele lor sunt neglijate

Urmăriți-ne pe
Yandex newsTelegram
Avocatul Poporului pentru drepturile copilului, Maia Bănărescu, a povestit pentru Sputnik Moldova cum soluționează autorităţile problema copiilor străzii.
Cât timp vom mai avea copii ai străzii și de ce problemele lor sunt neglijate

Bănărescu a menţionat într-un interviu realizat de jurnalista Iulia Lipovaia că situaţia nu s-a schimbat esențial comparativ cu anul trecut. Copii sunt iarăşi în stradă.

"Un lucru ce este mai bun decât în anul trecut și anume atitudinea autorităţilor care merg pe un drum corect pentru a soluţiona această problemă. Vorbesc despre mecanismul intersectorial care este format în baza legii 140 cu privire la copiii aflați în situaţii de risc şi copiii separați de părinţi. Din acest mecanism fac parte Ministerul Afacerilor Interne, Ministerul Sănataţii, Ministerul Muncii şi cel al Educaţiei. Principala structură aici este Direcția Municipală pentru Protecţia Drepturilor Copilului din Chişinău", a explicat Bănărescu.

Ea afirmă că, deși majoritatea copiilor nu sunt din Chişinău, ei ajung oricum pe străzile Capitalei. Iar în cazul acesta, direcţia respectivă trebuie să întreprindă măsuri necesare.

Maia Bănărescu crede că copii străzii vor exista atâta timp cât părinţi își vor neglija copii. Ea a subliniat că avem în familii și abuz de alcool, şi violenţă, unor copii le place libertatea pe care o găsesc în stradă. Sunt copii cu comportament deviant, copii cu probleme psihoemoţionale şi copii care nu sunt înțeleși de societate, familie sau şcoală.

Bănărescu speră că în viitor va apărea un mecanism mai eficient pentru a schimba situaţia dată.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Urmărește-ne pe rețelele de socializare:

|Sputnik Moldova pe Facebook |@sputnikmoldova pe Twitter |Sputnik Moldova pe VK| |Sputnik Moldova pe OK |Sputnik Moldova pe GPlus+|

Fluxul de știri
0