Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Poliția oferă detalii: Ce s-a întâmplat la piața de vechituri din Capitală

© Corin Fusu/FacebookChișinău, monument în memoria victomelor deportărilor staliniste
Chișinău, monument în memoria victomelor deportărilor staliniste - Sputnik Moldova
Abonare
Poliția a oferă detalii despre situația de la piața de vechituri din Chișinău

CHIȘINĂU, 6 iul — Sputnik. Ofițerul de presă al Inspectoratului General de Poliție, Adrian Jovmir, i-a comunicat corespondentului Sputnik Moldova de ce lipsesc astăzi comercianții care își vând marfa în piața de vechituri din Capitală.

”Lipsa vânzătorilor de la piața de vechituri are legătură cu desfășurarea evenimentelor de comemorare a victimelor deportărilor”, a declarat Jovmir.

Блошиный рынок - Sputnik Moldova
Societate
Comercianții au fost alungați de la piața de vechituri din Capitală

Pe data de 6 iulie, în Republica Moldova sunt comemorate victimele celui de-al doilea val al deportărilor staliniste, organizate în anul 1949. Deportările din noaptea de 5 spre 6 iulie, operațiune care a purtat denumirea conspirativă IUG, s-au făcut în urma unei hotărâri a Biroului Politic al CC al PC al URSS din aprilie 1949.

În acea noapte au fost deportați în Siberia și Kazahstanul de Nord peste 35 de mii de moldoveni, majoritatea femei și copii.

Potrivit declarațiilor făcute de șeful adjunct al Poliției Capitalei, Silviu Mușuc, ”nici un comerciant nu a fost alungat, ei și-au sistat benevol munca în această zi”.

Piața respectivă funcționează de ani buni pe bulevardul Gagarin din Capitală. Comerțul se desfășoară aici zilnic, în orele dimineții, iar sâmbăta și duminica — întreaga zi. Comercianții ambulanți care vând în această piață sunt în temei persoane vârstnice, care își asigură în felul acesta un minim necesar pentru trai, din câștiguri mai mult decât modeste, un soi de adaos la pensia la fel de mică.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Urmărește-ne pe rețelele de socializare:

|Sputnik Moldova pe Facebook |@sputnikmoldova pe Twitter |Sputnik Moldova pe VK| |Sputnik Moldova pe OK |Sputnik Moldova pe GPlus+|

Fluxul de știri
0