Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Cât de importantă este dezvoltarea aptitudinilor de dans la o vârstă fragedă

© Facebook / Valery TangoValeriu Mhai
Valeriu Mhai - Sputnik Moldova
Abonare
Coreograful de la Școală de Tango Argentinian din Moldova, Valeriu Mihai, a explicat într-o discuţie cu corespondentul Sputnik Iulia Lipovaia la ce vârstă ar trebui să începem frecventarea cursurilor de dans
Cât de important este dezvoltarea aptitudinilor de dans la o vârstă fragedă

"Nu este nici o limită de vârstă. Sunt unii care încep la o vârsta fragedă, sunt și dintre cei care învaţă mişcările abia la 60-70 de ani. Sunt campionate la care participă persoane de 80 de ani", a afirmat Mihai.

Coreograful a menţionat că, de fapt, totul depinde de ţară. El a subliniat că, dacă ne referim la tangoului argentinian, acolo lumea dansează de la 4-6 ani. În Moldova însă vârstă la care copiii încep să ia lecţii de dans diferă puţin, dar şi aici sunt dansatori destul de mici.

În opinia expertului, vârstă optimă pentru a începe frecventarea cursurilor de dans este de şapte ani, iar cele mai potrivite pentru începători sunt dansurile clasice. Sunt binevenite însă și cele sportive.

Valeriu Mihai a explicat și cum trebuie ales dansul care ne caracterizează: cine alege tangoul şi flamenco, cine hip-hop, R'n'B, Cha-cha-cha sau salsa.

Fluxul de știri
0