Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

„Otrava“ de pe raft. Cum sunt înșelați moldovenii

© Sputnik / Алексей Филиппов / Accesați arhiva multimediaРейд по выявлению незаконной продажи алкоэнергетиков в рамках проекта "Народный контроль"
Рейд по выявлению незаконной продажи алкоэнергетиков в рамках проекта Народный контроль - Sputnik Moldova
Abonare
În goana după bani, tot mai mulți escroci încearcă să profite pe seama moldovenilor și pun în vânzare alimente alterate

CHIȘINĂU, 3 iul — Sputnik. Cezar Salagor. În goana după profit, pentru unii orice metodă este bună. Polițiștii din sectorul Ciocana al Capitalei au deconspirat activitatea clandestină a unui agent economic care s-a specializat în prepararea şi conservarea produselor agro-alimentare.

Potrivit Poliției, acesta își desfășura activitatea ilicită într-o suburbie a sectorului Ciocana. Legumele erau pregătite în condiții insalubre. Oamenii legii au stabilit că agentul economic nu avea acte care ar demonstra proveniența mărfii, iar data producerii indicată pe ambalaj era falsificată. În plus, ei au depistat nereguli în activitatea contabilă a întreprinderii. Produsele urmau să ajungă pe rafturile unor reţele de magazine, pentru a fi comercializate.

Центральный рынок - Sputnik Moldova
Societate
(VIDEO) Ai grijă ce bei! Iată ce au descoperit polițiștii la Piața Centrală

În urma perchezițiilor, oamenii legii au depistat două tone de legume destinate conservării, 295 de caserole cu produse conservate pe care erau aplicate etichete cu data producerii ”din viitor”. De asemenea, au fost ridicate registre şi carnete cu înscrisuri de ciornă, privind schema ilicită de realizare a produselor.

A fost sesizat Centrul de Sănătate Publică şi Agentia Nationala pentru Siguranţa Alimentelor în vederea suspendării activității acestei întreprinderi.

Pe acest caz a fost pornită o cauză penală pentru evaziunea fiscală, iar persoanele responsabile riscă amendă în mărime de la 67 la 107 mii de lei sau închisoare de până la 6 ani cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de la 2 la 5 ani.

Fluxul de știri
0