Record de temperatură în Europa: Vezi unde a fost înregistrat

© AP Photo / Joel CarrettAustralia Heat Wave
Australia Heat Wave - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Întreaga Europă s-a confruntat în ultimele zile cu un val de canicula, fiind înregistrat și un nou record de temperatură

CHIȘINĂU, 3 iul — Sputnik. În ultima perioată a fost înregistrat un nou record de temperatură în Europa, scrie RIA Novosti.

Acesta a fort stabilit sâmbătă în Grecia. După cum informează portalul meteo.gr, în regiunea Mires, care se află în proximitatea orașului Heraklion de pe insula Creta, a fost înregistrată temperatura de 45,9 grade Celsius.

© Photo : Captură ecranTabel sinoptic cu temperaturile înregistrate în diferite regiuni ale Greciei conform portalului meteo.gr
Tabel sinoptic cu temperaturile înregistrate în diferite regiuni ale Greciei conform portalului meteo.gr - Sputnik Moldova
Tabel sinoptic cu temperaturile înregistrate în diferite regiuni ale Greciei conform portalului meteo.gr

În Grecia deja de o săptămână este caniculă, iar începând de joia trecută temperaturile nu au coborât mai jos de 40 de grade Celsius.

Conform datelor meteorologilor greci, sâmbătă la patru stații meteorologice termometrele au înregistrat valori termice mai mari de 44 grade, iar la 25 stații meteo — s-au înregistrat temperaturi mai mari de 42 grade.

Centru național pentru supravegherea și profilaxia bolilor din Grecia a venit cu recomandări către populație, sfătuind oamenii să se expună mai puțin la soare în perioada de caniculă, să stea mai mult la umbră sau în încăperi răcoroase, să consume cât mai multă apă, de asemenea să poarte îmbrăcăminte ușoară și să evite eforturile fizice.

Fluxul de știri
0