Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Rugăciune către Apostolul Iuda Tadeu - ocrotitorul celor disperați

© Photo : pictura-spirituala.blogspot.mdSfântul Apostol iuda Tadeu
Sfântul Apostol iuda Tadeu - Sputnik Moldova
Abonare
Biserica Ortodoxă îl cinstește astăzi pe Apostolul Iuda, ruda Domnului, cel care este considerat și ocrotitorul spiritual al Armeniei

CHIȘINĂU, 2 iul — Sputnik. Astăzi Biserica face pomenirea Apostolului Iuda, ruda Domnului. El mai este numit și Levi sau Tadeu, dar nu trebuie confundat cu Iuda Iscarioteanul, cu Apostolul Matei (numit și „Levi") sau cu Apostolul Tadeu din Cei Șaptezeci.

El este menționat în Evangheliile sinoptice, în Faptele Apostolilor și a scris o epistolă care este parte componentă din Noul Testament, informează portalul de spiritualitate ortodoxă doarortodox.ro.

Штефан Великий с деревянным крестом - Sputnik Moldova
Calendar Creștin Ortodox 2017: Cele mai importante sărbători din luna iulie

În Noul Testament este menționat la Cina cea de Taina când îl întreabă pe Iisus: „Doamne cum se face ca ni te vei arata nouă și nu lumii?" Iar Iisus i-a răspuns: „Dacă cineva ma iubește, va ține cuvântul Meu; Tatăl meu îl va iubi și vom veni la el și ne vom face locuință la el".

Sfântul Apostol Iuda Tadeu a predicat Evanghelia în Iudeea, Galileea, Samaria, Idumeea, apoi in Arabia, Siria, Libia, Mesopotamia, Edessa si Persia, împreuna cu Sfântul Simon Zilotul sau cu Sfântul Petru.

El a ajutat la crearea Bisericii din Armenia și din alte zone și este considerat patronul spiritual al Armeniei. În Mesopotamia, Sfântul Iuda Tadeu a ajuns în jurul anului 37 după Hristos. Din anul 52 și până în anul 65, când a fost martirizat, el s-a aflat la cârma bisericii pe care o înființase aici Sfântul Apostol Toma.

Rugaciune către Sf. Apostol Iuda Tadeu

Sfinte apostol Iuda Tadeu, eu,…(se spune numele), mă încredinţez îngrijirii tale. Roagă-te pentru mine; ajută-mă să-mi amintesc că nu sunt singur în strădaniile mele. Te rog, fii alături de mine şi roagă-l pe Dumnezeu să-mi trimită speranţă în mâhnire, curaj în frică şi vindecare în timpul tuturor încercărilor. Te rog, cere-I Domnului nostru iubitor să-mi dea harul să accept orice îmi oferă viaţa şi să-mi susţină credinţa în puterea Sa vindecătoare.

Îţi mulţumesc, Sfinte Iuda Tadeu, pentru speranţa pe care o dai tuturor celor care cred şi ajută-mă, te rog, să ofer şi altora acest dar al speranţei. După voia lui Dumnezeu, Amin.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Urmărește-ne pe rețelele de socializare:

|Sputnik Moldova pe Facebook |@sputnikmoldova pe Twitter |Sputnik Moldova pe VK| |Sputnik Moldova pe OK |Sputnik Moldova pe GPlus+|

Fluxul de știri
0