Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Oficial: Anul 2018 este declarat ”Anul lui Ștefan cel Mare și Sfânt”

© Facebook / Igor DodonPreședintele Republicii Moldova, Igor Dodon
Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon - Sputnik Moldova
Abonare
Președintele Republicii Moldova a anunțat astăză că a semnat un decret prin care anul 2018 a fost declarat „Anul Ștefan cel Mare și Sfînt, Domnitor al Moldovei”

CHIȘINĂU, 2 iul — Sputnik. Președintele moldovean Igor Dodon a depus astăzi flori la monumentul lui Ștefan cel Mare și Sfânt cu prilejul celor 513 ani de la trecerea în eternitate a marelui Domnitor.

”Ștefan cel Mare a fost un mare apărător al creştinătăţii. Prin chipul lui Ştefan cel Mare, poporul nostru a obținut recunoaştere şi respect. Calităţile umane, cele de om politic, de strateg şi de diplomat, acţiunile sale fără precedent pentru apărarea integrităţii Moldovei, iniţiativele pentru protejarea valorilor creștine au determinat admiraţia atât a contemporanilor săi, cât și a generațiilor următoare”, a scris dodon pe pagina sa de Facebook.

Tot astăzi, președintele Dodon a semnat un decret prin care declară anul 2018 — Anul lui Ștefan cel Mare și Sfânt, Domnitor al Moldovei.

”În semn de înaltă recunoștință a rolului remarcabil a lui Ștefan cel Mare și Sfânt în istoria Moldovei am semnat Decretul privind declararea anului 2018 drept ”Anul Ștefan cel Mare și Sfânt, Domnitor al Moldovei”, a mai menționat Dodon.

Potrivit lui, o comisie de stat urmează să elaboreze și să aprobe în următoarele 3 luni un program de acțiuni consacrate Anului Ștefan cel Mare și Sfânt, Domnitor al Moldovei.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Urmărește-ne pe rețelele de socializare:

|Sputnik Moldova pe Facebook |@sputnikmoldova pe Twitter |Sputnik Moldova pe VK| |Sputnik Moldova pe OK |Sputnik Moldova pe GPlus+|

Fluxul de știri
0