Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Cei mai inventivi hoți din Moldova, puși la pământ

© Photo : Poliția CapitaleiGrupare criminală încătușată de polițiști
Grupare criminală încătușată de polițiști - Sputnik Moldova
Abonare
Oamenii legii au încătușat într-un parc din Capitală o grupare criminală specializată în spargeri de automobile

CHIȘINĂU, 30 iun — Sputnik. Polițiștii din Capitală i-au încătușat pe membrii unei grupări criminale, care era specializată în spargeri de automobile prin utilizarea unui dispozitiv de dezactivare a sistemului de alarmă.

Potrivit oamenilor legii, cei patru membrii ai grupării, cu vârste cuprinse între 28 și 38 de ani, ar fi fost implicaţi în cel puţin 12 furturi din automobile. Aceștia sunt originari din regiunea Transnistria şi Chişinău și au fost judecaţi anterior pentru diverse infracţiuni.

Машины с иностранными номерами - Sputnik Moldova
Societate
Noapte de coșmar pentru proprietarii de BMW, Lexus, Audi, Honda, şi Toyota

Polițiștii au constatat că bănuiţii jefuiau automobilele parcate în preajma centrelor comerciale în timp ce proprietarii acestora mergeau la cumpărături. Astfel, unul dintre membrii grupării avea rolul să urmărească victima prin magazin, iar ceilalţi să sustragă bunurile din mașină, fiind anunțați imediat la telefon atunci când proprietarul automobilului ieșea din magazin. Acțiunile grupării au fost surprinse de camerele de supraveghere instalate în preajma unui centru comercial, de unde au fost furați bani, carduri bancare şi alte bunuri materiale.

Oamenii legii i-au încătuşaţi pe suspecți într-un parc din centrul Capitalei şi i-au escortat la Inspectorat pentru audieri şi documentare.

Aceștia aveau la ei un dispozitiv de model neidentificat, cu ajutorul căruia dezactivau sistemele de alarmă ale automobilelor, iar în urmă percheziţiilor autorizate, la domiciliile lor au fost depistate şi ridicate mai multe genţi, precum şi alte bunuri materiale a căror provenienţă n-au putut-o explica.

Membrii grupării sunt cercetaţi penal pentru furt și riscă detenție pe un termen de la 5 până la 10 ani.

Fluxul de știri
0