Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Când va simplifica Moscova obținerea cetățeniei ruse pentru cei născuți în URSS

© Sputnik / Александр Натрускин / Accesați arhiva multimediaП/к первого заместителя председателя Комитета Госдумы по делам СНГ Константина Затулина
П/к первого заместителя председателя Комитета Госдумы по делам СНГ Константина Затулина - Sputnik Moldova
Abonare
Deputatul în Duma de Stat a Rusiei, directorul Institutului Țărilor CSI, Konstantin Zatulin, propune să fie simplificată în timpul cel mai apropiat procedura de obținere a cetățeniei Federației Ruse pentru conaționalii rușilor de peste hotare.

CHIȘINĂU, 30 iun — Sputnik. Proiectul de lege cu privire la acordarea cetățeniei ruse unor anumite categorii de persoane a fost discutat în Rusia pe parcursul a peste două decenii, însă abia acum, la propunerea lui Konstantin Zatulin, membru al Comitetului Dumei de Stat pentru CSI și Relațiile cu Conaționalii, membru al fracțiunii „Edinaia Rossia", acest proiect urmează a fi examinat de către parlamentarii ruși.

Deputatul în Duma de Stat a Rusiei, directorul Institutului Țărilor CSI, Konstantin Zatulin, propune să fie simplificată în timpul cel mai apropiat procedura de obținere a cetățeniei ruse pentru conaționalii rușilor de peste hotare. Mai mult ca atât, Zatulin intenționează să introducă rectificări conform cărora pentru persoanele care doresc să obțină pașaport rusesc nu este obligatoriu să renunțe la cetățenia altor state. Parlamentarul rus propune de asemenea ca cetățenia Federației Ruse să fie acordată în mod prioritar persoanelor care posedă la perfecție limba rusă.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Urmărește-ne pe rețelele de socializare:

|Sputnik Moldova pe Facebook |@sputnikmoldova pe Twitter |Sputnik Moldova pe VK| |Sputnik Moldova pe OK |Sputnik Moldova pe GPlus+|

Fluxul de știri
0