Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Cum a obținut un sportiv britanic bronzul pentru Moldova

© SputnikAaron Cook
Aaron Cook - Sputnik Moldova
Abonare
Vineri, reprezentantul Moldovei, Aaron Cook, s-a clasat pe locul trei la Campionatul Mondial de Taekwon-do

CHIȘINĂU, 30 iun — Sputnik.  Vineri, reprezentantul Moldovei, Aaron Cook, a cucerit medalia de bronz la Campionatul Mondial de Taekwon-do, care se desfășoară în Muju, Coreea de Sud.

Cook a evoluat la categoria de 80 kg intrând în competiții. Sportivul moldovean a învins pe rând patru concurenți, ajungând în semifinală unde a pierdut în fața lui Bighi Harghegani din Azerbaidjan. Astfel, taekwondistul moldovean a urcat pe treapta a treia a podiumului.

Европейский чемпионат единоборств в Кишиневе – лучшие моменты - Sputnik Moldova
Campionatul Europei la arte marțiale: cele mai spectaculoase momente

Aaron Cook s-a născut pe data de 2 ianuarie 1991 în Marea Britanie. De-a lungul carierei sale a cucerit 6 medalii de aur la campionatele Europei și titlul de campion mondial. În 2014 a obținut pașaport moldovenesc. În 2015 a câștigat medalia de bronz la campionatul mondial de la Celeabinsk, fiind prima medalie cucerită de Moldova în istoria acestui gen de sport. Ulterior, Cook a obținut medalia de argint în finala Grand-Prix, câștigând trofeul „Lovitura anului". A fost numit cel mai bun sportiv al anului 2015 în clasamentul realizat de presa sportivă din Republica Moldova.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Urmărește-ne pe rețelele de socializare:

|Sputnik Moldova pe Facebook |@sputnikmoldova pe Twitter |Sputnik Moldova pe VK| |Sputnik Moldova pe OK |Sputnik Moldova pe GPlus+|

Fluxul de știri
0