CHIȘINĂU, 30 iun — Sputnik. Potrivit datelor sondajului realizat de Centrul Levada de la Moscova, ”linia directă” cu președintele Rusiei, Vladimir Putin, a fost urmărită la ecranele televizoarelor de 49 la sută dintre cetățenii ruși, alte 8% au citit în ziare sau pe internet întrebările și răspunsurile din cadrul dialogului direct, comunică RIA Novosti.
Cea de-a cincisprezecea ”linie directă” anuală cu Vladimir Putin a avut loc pe data de 15 iunie, în emisie directă la posturile TV „Pervîi kanal", „Rossia 1" și „Rossia 24", la posturile de radio „Maiak", „Vesti FM" și „Radio Rossia". Dialogul a durat aproape 4 ore, timp în care șeful statului a răspuns la peste 70 de întrebări.
Conform studiului, numărul celor care au urmărit dialogul în direct la televizor a crescut: 49% față de 45% anul trecut. În 2016, răspunsurile lui Putin publicate în ziare sau pe internet au fost citite de 9% dintre respondenți.
Sociologii au mai constatat că, în iunie anul curent, 10% dintre ruși au citit dezbaterile pe marginea acestei linii directe în ziare și pe internet, însă nu au vizionat transmisiunea și nici nu au citit răspunsurile lui Putin. Totodată, 28% dintre respondenți au spus că au auzit de această linie directă, însă nu știu despre ce era vorba. Conform sondajului, anul trecut 37 la sută dintre ruși au dat un astfel de răspuns.
În opinia a 45% dintre respondenți, aceste linii directe sunt necesare în primul rând pentru ca autoritățile țării să fie la curent cu problemele populației. În același timp, 20% dintre participanții la sondaj au afirmat că emisiunile respective sunt necesare pentru ca „președintele să poată aduce la cunoștința populației țării cursul politic al conducerii Rusiei". Totodată, 28% din cetățenii Federației Ruse sunt siguri că un asemenea format al comunicării cu cetățenii este necesar pentru consolidarea popularității lui Putin.
Sondajul a fost realizat între 23 și 26 iunie pe un eșantion de 1,6 mii de persoane cu vârsta de peste 18 ani, în 137 de localități ale țării. Studiul s-a desfășurat la domiciliul respondenților, prin metoda interviului personal. Marja de eroare nu depășește 3,4%.
Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>
Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>
Urmărește-ne pe rețelele de socializare:
|Sputnik Moldova pe Facebook |@sputnikmoldova pe Twitter |Sputnik Moldova pe VK| |Sputnik Moldova pe OK |Sputnik Moldova pe GPlus+|