Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Chirtoacă ar putea fi demis săptămâna viitoare

© Sputnik / Miroslav RotariDorin Chirtoacă
Dorin Chirtoacă - Sputnik Moldova
Abonare
Chirtoacă ar putea fi demis prin decizie de judecată, consideră un fost consilier municipal

CHIȘINĂU, 30 iun — Sputnik. Dorin Chirtoacă ar putea fi demis prin decizie de judecată la solicitarea procuraturii, drept reacție la încercările edilului-șef aflat în arest la domiciliu de a-și propune colegii de partid la funcția de viceprimar al capitalei, consideră fostului consilier municipal Victor Gurău.

Primarul municipiului Chișinău, aflat în arest la domiciliu, a convocat anterior ședința extraordinară a Consiliului Municipal la care urmau să fie aprobate candidaturile a doi viceprimari din partea Partidului Liberal — Mihai Moldovanu și Valeriu Munteanu — ambii vicepreședinți ai PL.

„Presupun că, drept răspuns la acțiunile lui Chirtoacă, săptămâna viitoare acesta va fi demis și pus sub învinuire. Pânî la urmă, problema municipalități nu este soluționată. Deoarece în acest dosar este implicat și Grozavu, care la ora actuală este singura persoană ce deține împuterniciri legale pentru a îndeplini obligațiunile primarului general", a menționat Gurău.

Dorin Chirtoacă - Sputnik Moldova
Politică
Chirtoacă: pe 2 iulie 2017 ne despărțim

Potrivit acestuia, în scurt timp și-ar putea pierde funcția și Nistor Grozavu, care a depus mărturii împotriva lui Chirtoacă, pierzând astfel încrederea și sprijinul politic din partea PL. Gurău consideră că pentru demisia lui Grozavu ar putea votată în unanimitate întreaga componență a Consiliului Municipal care va crea totodată o situație în care numirea liberalilor Mihai Moldovanu și Valeriu Munteanu va deveni imposibilă.

În consecință, Primăria va rămâne practic decapitată: fără primar general și fără viceprimari.

Chirtoacă șochează: A înaintat PL-iști la funcțiile de viceprimar al Chișinăului>>>

”De aceea, Parlamentul este obligat să intervină în această situație, deoarece primarul general și prim-viceprimarul pot fi demiși în orice moment, ambii fiind cercetați în același dosar. Iar legea spune clar că primarul general este cel care trebuie să vină în Consiliul Municipal cu propuneri privind candidaturile pentru funcția de viceprimar. Prin urmare, să-mi spuneți cum ar putea să ajungă Consiliul Municipal la un consens în asemenea situație?", a punctat Victor Gurău.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Urmărește-ne pe rețelele de socializare:

|Sputnik Moldova pe Facebook |@sputnikmoldova pe Twitter |Sputnik Moldova pe VK| |Sputnik Moldova pe OK |Sputnik Moldova pe GPlus+|

Fluxul de știri
0