Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Andrian Candu: Vom păși în 2018 cu un guvern nou, unul mai mic și mai eficient

© Sputnik / Miroslav RotariAndrian Candu
Andrian Candu - Sputnik Moldova
Abonare
Reforma Guvernului a fost votată în prima lectură. Majoritatea legislatorilor au votat în favoarea proiectului de lege
Andrian Candu: Vom păși în 2018 cu un guvern nou, unul mai mic și mai eficient

Documentul nu prevede un număr fix de ministere şi, și la investire, îi acordă premierului dreptul de a propune lista acestora printr-o procedură simplificată.

Andrian Candu a declarat pentru presă că "noua Lege cu privire la Guvern vine cu elemente noi în tot ceea ce înseamnă actul guvernării. Vom avea și funcții noi, și atribuții noi. Posturile de viceminiştri sunt excluse. Atribuţiile acestora vor fi asigurate de secretari de stat, care vor îndeplini și interimatul funcției de ministru, când va fi necesar. Prim-ministrul va avea competența de a veni cu modificări in structura cabinetului de miniștri, dacă acest lucru va fi absolut necesar".

Andrian Candu susține că vor fi depuse eforturi pentru ca până la sfârșitul anului să avem o nouă structură a guvernului și să intrăm în anul 2018 cu un guvern nou, mai mic și mai eficient.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Urmărește-ne pe rețelele de socializare:

|Sputnik Moldova pe Facebook |@sputnikmoldova pe Twitter |Sputnik Moldova pe VK| |Sputnik Moldova pe OK |Sputnik Moldova pe GPlus+|

Fluxul de știri
0