Consilierul lui Trump: Dialogul Washington-Moscova este important

CC0 / tpsdave / White HouseБелый дом, фото из архива
Белый дом, фото из архива - Sputnik Moldova
Abonare
Potrivit consilierului președintelui SUA, Christopher Ford, la discuțiile bilaterale ar putea participa funcționari din mai multe departamente

CHIȘINĂU, 29 iun — Sputnik. SUA intenționează să poarte negocieri cu Rusia în problemele stabilității strategice, a declarat în interviul pentru RIA Novosti Christopher Ford, consilierul special al președintelui SUA, director superior pentru problemele neproliferării armelor de distrugere în masă în Consiliul Securității Naționale al Casei Albe.

President Donald Trump, flanked by Health and Human Services Secretary Tom Price, left, and Vice President Mike Pence, meets with members of the media regarding the health care overhaul bill, Friday, March 24, 2017, in the Oval Office of the White House in Washington. - Sputnik Moldova
Intenția lui Trump de a se întâlni cu Putin provoacă neînțelegeri la Casa Albă

Ford a spus că dialogul cu Moscova privind stabilitatea strategică este, „fără doar și poate", important, menționează Sputnik Azerbaidjan.

Răspunzând la întrebarea la ce nivel va avea loc acest dialog, înaltul reprezentant al administrației americane a presupus că „acestea vor fi discuții interdepartamentale".

„Personal, consider că este important ca la masa de discuții să fie prezentă o combinație din diferite persoane, dat fiind cercul larg de probleme (discutate) și opinii. Consider că, dacă discuția va fi monopolizată doar de către un departament, acest lucru nu va fi în favoarea dialogului. Deci, cu anumite șanse, vom putea reuni reprezentanții din diferite departamente ale ambelor părți pentru a discuta aceste probleme", a subliniat interlocutorul.

Дональд Трамп и Сергей Лавров - Sputnik Moldova
Detalii despre informația secretă pe care Trump i-a dezvăluit-o lui Lavrov

Anterior presa a scris că administrația SUA examinează propunerea Congresului ca țara să părăsească Tratatul Forțelor Nucleare cu Raza Medie de Acțiune (INF). Vicepreședintele Dumei de Stat pentru Apărare, Iuri Șvâtkin, a declarat că acest lucru ar putea duce la reluarea goanei pentru înarmare.

Tratatul INF interzice părților să posede rachete balistice la sol și focoase nucleare cu o rază de acțiune de la 500 până la 5,5 mii km. Periodic, Rusia și SUA se învinuiesc reciproc de încălcarea Tratatului semnat încă în anul 1987.

MAE al Federației Ruse a declarat anterior că Moscova este foarte îngrijorată de vehicularea de către SUA a unor informații neconfirmate ce țin de Tratat, drept pretext pentru campania cu privire la eventualele măsuri de răspuns împotriva Rusiei.  

Ministrul de Externe al Federației Ruse, Serghei Lavrov, a declarat că administrația de la Kremlin și-a  demonstrat în repetate rânduri fidelitatea față de Tratatul INF și că „nu a existat vreo încălcare din partea noastră". Lavrov a menționat că „SUA afirmă contrariul, însă nu prezintă nici o informație concretă care ar putea fi verificată, astfel încât situația să poată fi clarificată".

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Urmărește-ne pe rețelele de socializare:

|Sputnik Moldova pe Facebook |@sputnikmoldova pe Twitter |Sputnik Moldova pe VK| |Sputnik Moldova pe OK |Sputnik Moldova pe GPlus+|

Fluxul de știri
0