Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Dobânzi mai mici la creditele overnight. Anunțul făcut de BNM

© Photo: Youtube.com / Banca Nationala a MoldoveiVladimir Munteanu
Vladimir Munteanu - Sputnik Moldova
Abonare
Banca Națională a Moldovei a decis să diminuieze rata de bază la principalele operațiuni de politică monetară pe termen scurt.
Dobânzi mai mici la creditele overnight. Anunțul făcut de BNM

Prim-viceguvernatorul Băncii Naționale a Moldovei, Vladimir Munteanu, care este și vicepreședinte al Consiliului de Supraveghere al Băncii Centrale, a anunțat că BNM a decis să "diminueze rata de bază aplicată la principalele operațiuni de politică monetară pe termen scurt cu 1.0 puncte procentuale, de la 9.0 până la 8.0 la sută anual.

Astfel ratele de dobândă la creditele overnight vor scădea cu 1.0 punct procentual, de la 12.0 până la 11.0 la sută anual și la depozitele overnight cu 1.0 punct procentual, de la 6.0 până la 5.0 la sută anual".

Vladimir Munteanu a declarat că "decizia urmărește crearea condițiilor capabile să readucă în limitele normale nivelul inflației". El menționează că în luna mai inflația a crescut, atingând nivelul de 7.4 la sută, adică cu 0.8 puncte procentuale superioară celei din luna precedentă. Mai mult decât atât, potrivit analizelor făcute de BNM, moneda națională este supraapreciată. 

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Urmărește-ne pe rețelele de socializare:

|Sputnik Moldova pe Facebook |@sputnikmoldova pe Twitter |Sputnik Moldova pe VK| |Sputnik Moldova pe OK |Sputnik Moldova pe GPlus+|

Fluxul de știri
0