Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Criminalul de la Strășeni, condamnat la ani grei de pușcărie. Detalii

© Sputnik / Табылды Кадырбеков / Accesați arhiva multimediaÎnchisoare
Închisoare - Sputnik Moldova
Abonare
Instanța a decis condamnarea tânărului de la Strășeni pentru atacul tâlhăresc săvârșit în toamna anului trecut

CHIȘINĂU, 29 iun — Sputnik. Tânărul care în toamna anului trecut a săvârşit un atac tâlhăresc la o bancă din Străşeni, rănindu-l grav pe paznicul acesteia, a fost condamnat la 11 ani de închisoare.

Potrivit Procuraturii, infracțiunea a fost săvârșită în seara zilei de 25 noiembrie 2016, când inculpatul a pătruns în incinta filialei unei bănci din Străşeni. Acesta a efectuat o împuşcătură dintr-un pistol traumatic în direcţia paznicului băncii, după care l-a lovit cu o rangă metalică. Ameninţând casieriţa cu arma, infractorul a sustras mijloace financiare în sumă de 19 mii 700 de lei precum şi arma gardianului, de model Baikal.

задержанный - Sputnik Moldova
Societate
Dădeau spargeri la Strășeni, dar erau dirijați din penitenciar - video

În urma atacului și a violenței aplicate cu deosebită cruzime, gardianul de 69 de ani s-a ales cu grave vătămări corporale și și-a pierdut vederea. Atacatorul de 24 de ani, a fost reţinut peste trei zile de la comiterea crimei şi s-a aflat în arest până la pronunţarea sentinţei. Acesta nu şi-a recunoscut vina.

Totodată, instanţa a decis ca inculpatul să achite în folosul instituţiei financiare suma de bani furată, precum şi 115 mii de lei drept prejudiciu moral şi material cauzat gardianului şi șase mii de lei — casieriţei băncii. Sentinţa este cu drept de atac.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Urmărește-ne pe rețelele de socializare:

|Sputnik Moldova pe Facebook |@sputnikmoldova pe Twitter |Sputnik Moldova pe VK| |Sputnik Moldova pe OK |Sputnik Moldova pe GPlus+|

Fluxul de știri
0