Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Canicula în Moldova: Riscuri şi recomandările salvatorilor

© Facebook / Diana ȚurcanDiana Țurcan
Diana  Țurcan - Sputnik Moldova
Abonare
În Republica Moldova a fost anunţat cod galben de caniculă. Acesta va fi valabil până pe în data de 1 iulie. Ofițerul de presă al Serviciul Protecției Civile și Situațiilor Excepționale, Diana Ţuţu, i-a comunicat corespondentului Sputnik Moldova care sunt măsurile întreprinse de autorități în această perioadă
Canicula în Moldova: Riscurile şi recomandările salvatorilor

"Cea mai recentă măsură este instalarea corturilor de reabilitare, atât în municipiul Chişinău, cât şi în unele raioane din ţară. Deja acestea sunt puse la dispoziţia oamenilor în toate cele cinci sectoare ale Capitalei şi în raionul Cahul, municipiul Bălţi şi UTA Găgăuzia", a menţionat Ţuţu.

Potrivit ei, în aceste puncte de reabilitare, pe lângă posibilitatea de a se odihni la umbră, cetăţenii pot să bea apă rece. În afară de salvatori şi pompieri care au grijă să le acorde oamenilor primul ajutor, în aceste corturi se află și lucrători medicali. În cazul în care unei persoane i se face rău, specialiştii îi vor oferi medicamente şi îi vor acorda îngrijiri medicale până la sosirea echipajului de urgență.

În Chişinău corturile sunt instalate la următoarele adrese: sectorul Botanica, în apropierea centrului comercial "O mie de mărunţişuri", de pe bulevardul Dacia; sectorul Centru, în preajma Pieţei Centrale; sectorul Râşcani, lângă piaţa "Matei Basarab"; sectorul Buiucani, strada Calea Ieșilor, nr.1; sectorul Ciocana, strada Ginta Latină, nr.18.

Oamenii vor putea beneficia de ajutorul medicilor și salvatorilor din punctele de reabilitare în fiecare zi, de la 11:00 până 18:00.

Ţuţu a menționat ca în această perioadă Serviciul Protecției Civile și Situațiilor Excepționale desfășoară o campanie de prevenire a cazurilor de înec, care sunt frecvente în zilele de sâmbătă şi duminică. În aceste zile pompierii și salvatorii supraveghează plajele bazinelor acvatice.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Urmărește-ne pe rețelele de socializare:

|Sputnik Moldova pe Facebook |@sputnikmoldova pe Twitter |Sputnik Moldova pe VK| |Sputnik Moldova pe OK |Sputnik Moldova pe GPlus+|

Fluxul de știri
0