Podcasturi
Comentariile experților, puncte de vedere în probleme de actualitate, opinii controversate – în podcasturile și emisiunile Sputnik Moldova

Localnicii din Suruceni sunt divizați în două tabere. Iată mărul discordiei

© Photo : vox.publika.mdFântână ăn satul Suruceni
Fântână ăn satul Suruceni - Sputnik Moldova
Abonare
Construirea unui sistem centralizat de canalizare în satul Suruceni din raionul Ialoveni este o necesitate mai mult decât stringentă. Însă acest deziderat al tuturor îi împarte pe localnici în două tabere.

Localnicii din Suruceni sunt dispersați în două tabere. Iată mărul discordiei
Un angajat al Primăriei Suruceni, care a dorit să-și păstreze anonimatul, spune că o parte din săteni optează pentru construirea unei stații de epurare în mahala de jos a satului, motivând prin faptul că acest lucru le-ar permite să economisească la evacuarea apelor reziduale. Pentru ca aceasta să curgă la vale nu este necesar un sistem de pompare a acestora. Cu atât mai mult că în acest sens au fost făcute deja studii de fezabilitate și chiar există un plan de construcții.

O altă persoană, care, la fel, a dorit să-și păstreze anonimatul, ne-a spus că locuitorii mahalalei unde urmează să fie construită stația de epurare se opun vehement motivând că aceasta va emana miros urât atunci când fi pusă în funcțiune.

Cei doi au făcut aceste afirmații în cadrul unui interviu realizat de jurnalistul Sputnik Moldova Radu Hatmanu.

"În sat ne alimentăm cu apa de la fântânile arteziene, deoarece, cu părere de rău, apa din fântânile obișnuite nu este potabilă. Această apă conține nitrați și fecale din cauză că nu avem o canalizare centralizată", a spus unul dintre invitați. 

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Urmărește-ne pe rețelele de socializare:

|Sputnik Moldova pe Facebook |@sputnikmoldova pe Twitter |Sputnik Moldova pe VK| |Sputnik Moldova pe OK |Sputnik Moldova pe GPlus+|

Fluxul de știri
0