Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Chirtoacă șochează: A înaintat PL-iști la funcțiile de viceprimar al Chișinăului

© Sputnik / Miroslav RotariПримэрия Кишинева
Примэрия Кишинева - Sputnik Moldova
Abonare
Consiliul Municipal Chișinău va examina vineri, 30 iunie, chestiunea cu privire la numirea unui fost ministru și a unui șef de direcție municipală în funcțiile de viceprimar al municipiului Chișinău.

CHIȘINĂU, 28 iun – Sputnik. Liberalii Valeriu Munteanu, fost ministru al Mediului, și Mihai Moldovanu, șeful Direcției Sănătate, sunt propuși pentru funcțiile de viceprimar al municipiului Chișinău. Consiliul Municipal Chișinău (CMC) are inclusă această chestiune pe ordinea de zi a ședinței de vineri, 30 iunie.

Дорин Киртоакэ - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Dorin Chirtoacă rămâne fără împuternicirile primarului

Potrivit consilierului socialist Ion Ceban, o dispoziție de numire a lui Munteanu și Moldovanu în funcțiile de viceprimar a fost semnată de primarul Dorin Chirtoacă, aflat în arest la domiciliu. 

Potrivit Legii cu privire la statutul municipiului Chișinău, Capitala are 4 viceprimari. Numărul de viceprimari poate fi mărit prin decizia Consiliului Municipal, adoptată cu votul majorității consilierilor aleși.

Viceprimarul este ales la propunerea primarului general prin decizia consiliului municipal, adoptată cu votul majorităţii consilierilor aleşi. În cazul în care proiectul de decizie privind alegerea în funcția de viceprimar a candidaturii propuse este exclus de pe ordinea de zi la 2 şedinţe consecutive de către consiliul municipal sau nu întruneşte numărul necesar de voturi la 2 şedinţe consecutive, primarul general numește viceprimarul prin dispoziție, care se aduce la cunoștința consiliului municipal.

Viceprimarul exercită atribuţiile stabilite de către primarul general şi poartă răspundere în conformitate cu legislaţia în vigoare. 


Fluxul de știri
0