Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

În Moldova sunt prădați toți, chiar și turiștii. Vezi ce au pățit 3 ucraineni

© Poliția Bicicletă
Bicicletă - Sputnik Moldova
Abonare
Autoritățile țării depun eforturi disperate ca să reanimeze turismul intern, să atragă turiști străini. Doar că totul este zădarnic. Poate și de aceea că se găsesc niște tineri care, ca și lotri de altă dată, le fură turiștilor străini până și bicicletele.

CHIȘINĂU, 26 iun — Sputnik. Trei turiști ucraineni, cu vârste de 30 și 31 de ani, au venit să se odihnească în țara noastră. Dar nu cu autocarul sau mașina, ci să călătorească pe biciclete ca să admire mai bine flora și fauna, peisajul, locurile, oamenii din Moldova. În noaptea de 24 iunie, ei au de făcut un popas în preajma iazului din apropierea satului Cunicea, raionul Florești. Dimineața, când s-au trezit, au avut neplăcuta surpriză să constate că bicicletele le-au fost furate. Bineînțeles, au alertat poliția.

Заседание суда - Sputnik Moldova
Societate
Deși se află după gratii, organizau furturi în toată țara

În urma acțiunilor întreprinse, angajații Inspectoratului de Poliție Florești au stabilit că bicicletele ucrainenilor Urmare a măsurilor speciale de investigații, polițiștii, au identificat doi tineri de 23 de ani din același sat, care fiind audiați și-au recunoscut vina, declarând oamenilor legii că au furat bicicletele ca să se plimbe.

Bicicletele, în valoare totală de 38000 de lei, au fost găsite de polițiști la scurt timp și au fost restituite proprietarilor.

Pentru că valoarea furtului este consistentă, pe acest fapt a fost pornită o cauză penală pentru "furt", iar bănuiții riscă închisoare de până la 4 ani.

© Poliția Bicicletă
Bicicletă - Sputnik Moldova
Bicicletă

Este greșit să credem că acesta este un caz fericit pentru că, într-un final, hoții au fost prinși și bicicletele au fost restituite proprietarilor. Prejudiciul adus țării de cei doi tineri din satul Cunicea, Florești este unul greu de estimat. Și asta pentru că cei trei turiști ucraineni, reveniți acasă, vor povesti tuturor rudelor și prietenilor pățania din Republica Moldova. După această poveste, este de așteptat că puțini, dacă nu chiar nimeni, dintre cei care au ascultat povestea furtului bicicletelor turiștilor vor mai dori să ne viziteze țara.

© PolițiaBicicletă
Bicicletă  - Sputnik Moldova
Bicicletă

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Urmărește-ne pe rețelele de socializare:

|Sputnik Moldova pe Facebook |@sputnikmoldova pe Twitter |Sputnik Moldova pe VK| |Sputnik Moldova pe OK |Sputnik Moldova pe GPlus+|

Fluxul de știri
0