Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Interesul național și neutralitatea: Dodon vrea o nouă strategie de securitate

© Sputnik / Rodion ProcaПрезидент Республики Молдова Игорь Додон
Президент Республики Молдова Игорь Додон - Sputnik Moldova
Abonare
Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, inițiază elaborarea unei noi Strategii Naționale de Securitate care să corespundă cu interesele naționale ale țării și cu statutul țării de neutralitate permanentă

CHIȘINĂU, 27 iun — Sputnik. Președintele moldovean, Igor Dodon, a semnat un decret prin care anunță retragerea proiectul Strategiei Securității Naționale și a Planului de Aacțiuni pentru implementarea acesteia. Potrivit lui Dodon, prevederile documentelor nu mai sunt actuale.

”Am semnat un decret privind retragerea proiectului Strategiei Securității Naționale și a Planului de Acțiuni pentru implementarea acesteia, elaborate în perioada mandatului fostului președinte, deoarece conținutul lor nu mai corespunde schimbărilor substanțiale care au avut loc în mediul național, regional și internațional de securitate”, a scris Dodon pe pagina sa de Facebook.

Potrivit Legii, inițierea procesului de elaborare a strategiei securității naționale este o prerogativă a președintelui Republicii Moldova. Astfel, Dodon a dispus crearea unei noi comisii pentru elaborarea Strategiei Securității Naționale a Republicii Moldova, care să corespundă intereselor naționale, statutului de neutralitate, consolidării statalității și modernizării țării noastre.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Urmărește-ne pe rețelele de socializare:

|Sputnik Moldova pe Facebook |@sputnikmoldova pe Twitter |Sputnik Moldova pe VK| |Sputnik Moldova pe OK |Sputnik Moldova pe GPlus+|

Fluxul de știri
0