Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Dodon, despre adevăratul scop pe care-l urmărește Băsescu în Moldova

© Sputnik / Miroslav RotariПрезидент Игорь Додон наградил группу Sunstroke Project
Президент Игорь Додон наградил группу Sunstroke Project - Sputnik Moldova
Abonare
Președintele moldovean Igor Dodon a dezvăluit pe pagina sa de Facebook ce urmărește de fapt Traian Băsescu prin implicarea în politica din Republica Moldova

CHIȘINĂU, 26 iun — Sputnik. Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a reacționat la unele declarații ale fostului președinte al României Traian Băsescu, făcute recent de acesta la Chișinău.

Dodon îl califică pe Băsescu drept ”unul dintre cei mai radicali și mai ridicoli exponenți ai unionismului”, acuzându-l că ”a susținut și continuă să susțină partidele extremiste și antistatale din Republica Moldova”.

În opinia lui Dodon, propagandă unionistă, promovată inclusiv de Băsescu, ”a dăunat mult relațiilor de încredere între Chișinău și Tiraspol”.

”Există însă un aspect pozitiv în toată această istorie cu Băsescu. Traian Băsescu obișnuiește să-și îngroape proiectele politice pe termen lung. A falimentat politic în România, unde este anchetat penal”, a scris Dodon pe pagina sa de facebook.

Totodată, președintele Dodon a menționat că scopul lui Băsescu, învinuit de corupție și abuz de putere în România, este lichidarea statalității Republicii Moldova.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Urmărește-ne pe rețelele de socializare:

|Sputnik Moldova pe Facebook |@sputnikmoldova pe Twitter |Sputnik Moldova pe VK| |Sputnik Moldova pe OK |Sputnik Moldova pe GPlus+|

Fluxul de știri
0