Виноградник - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Nu e de glumă: Pericol de epidemie cu rujeolă la hotar cu Republica Moldova

© Sputnik / Igor Zarembo / Trecere la banca de fotografiiРабота прививочного кабинета детской поликлиники
Работа прививочного кабинета детской поликлиники - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
Yandex newsTelegram
Nouăsprezece copii cu vârste cuprinse între 2 şi 19 ani din judeţul Alba au fost diagnosticaţi vineri cu rujeolă, cele două focare izbucnind în comunităţi de țigani care nu îşi vaccinează copiii.

CHIȘINĂU, 25 iun — Sputnik. Direcţia de Sănătate Publică a Ministerului Sănătății de la București şi o echipă mixtă formată din mai mulţi specialişti epidemiologi şi medici de familie au luat măsurile de prevenire a răspândirii bolii, informează News.ro.

"Am primit informări privind existenţa a două focare de rujeolă în comuna Unirea şi municipiul Aiud. Am comunicat Ministerului Sănătăţii şi Instituţiei Prefectului Alba, după care o echipă mixtă formată din inspectori sanitari şi medici de familie s-a deplasat de urgenţă în comunităţile respective pentru intensificarea campaniei de vaccinare", a spus Alexandru Sinea, directorul DSP Alba.

Directorul DSP Alba a adăugat că instituţia nu-i poate obliga pe părinţi să-şi vaccineze copiii, dar are obligaţia să-i informeze cu privire la existenţa vaccinului ROR și la riscurile la care se supun dacă îl refuză.

Formele de rujeolă ale celor 19 copii şi adolescenţi au fost medii şi uşoare. O parte dintre ei au fost spitalizaţi.

La nivel naţional în România au fost confirmate, de la începutul epidemiei, respectiv 30 septrembrie 2016 şi până în 23 iunie 2017, un număr de 7.282 de cazuri de rujeolă şi 30 de decese în judeţele Timiş, Arad, Dolj, Caraş Severin şi câte un caz în judeţele Bihor, Cluj, Călăraşi, Satu Mare, Vaslui, Galati, Mures şi Bucureşti.

Până acum au fost înregistrate cazuri de rujeolă în 41 de judeţe. În Arad au fost înregistrate până vineri 965 de cazuri, iar în Satu Mare 711 de cazuri.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Urmărește-ne pe rețelele de socializare:

|Sputnik Moldova pe Facebook |@sputnikmoldova pe Twitter |Sputnik Moldova pe VK| |Sputnik Moldova pe OK |Sputnik Moldova pe GPlus+|

Fluxul de știri
0