Парламент Республики Молдова - Sputnik Moldova
Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Câți ani de pușcărie riscă Dorin Chirtoacă? Răspunsul îi dă fiori primarului

© Sputnik / Miroslav RotariDorin Chirtoacă
Dorin Chirtoacă - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
Yandex newsTelegram
Chiar dacă se află doar în arest la domiciliu, termenul acestuia fiind prelungit joi, 22 iunie 2017, cu încă 30 de zile de către magistrații din Chișinău, primarul general al Capitalei riscă ani de pușcărie.

CHIȘINĂU, 25 iun — Sputnik. Juristul Radu Bușilă spune că primarul general al municipiului Chișinău ar putea fi condamnat la ani grei de pușcărie pentru că sumele pe car urma să le obțină în mod ilegal și fraudulos de la punerea în aplicare a schemei parcărilor cu plată erau și ele enorme.

Дорин Киртоакэ - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Dorin Chirtoacă rămâne fără împuternicirile primarului

"Eu cred că Dorin Chirtoacă riscă de la 5 la 10 ani de pușcărie în dosarul parcărilor cu plată. El ar putea să fie condamnat la un termen atât de mare dat fiind că și beneficiile pe care urma să le obțină în urma punerii în aplicare a schemei parcărilor cu plată în municipiul Chișinău erau și ele substanțiale", a declarat Radu Bușilă.

Amintim că Dorin Chirtoacă a fost reţinut în dosarul parcărilor cu plată, fiind bănuit de trafic de influenţă. Potrivit procurorilor, în urma mai multor audieri, s-a constatat că Dorin Chirtoacă i-ar fi dat indicaţii viceprimarului Capitalei, Nistor Grozavu, să implementeze proiectul parcărilor în municipiul Chişinău şi să semneze contractul cu firma Eme Parkleitsystem, fără avizul Consiliului municipal.

Potrivit anchetei, lui Chirtoacă urma să-i revină 13 la sută din banii prevăzuți pentru realizarea acestui proiect fraudulos și oneros pentru municipiul Chișinău. În același timp, 26 la sută ar fi trebuit să îi revină omului de afaceri Alexandru Pincevschi, iar alte 13 procente trebuia să-i primească şefului Direcţiei Transport a Capitalei, Igor Gamreţki, care este și el reţinut în acest dosar.

Inițial experții susțineau că, dacă va fi găsit vinovat, Dorin Chirtoacă riscă până la şapte ani de închisoare.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Urmărește-ne pe rețelele de socializare:

|Sputnik Moldova pe Facebook |@sputnikmoldova pe Twitter |Sputnik Moldova pe VK| |Sputnik Moldova pe OK |Sputnik Moldova pe GPlus+|

Fluxul de știri
0