Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Revin ploile, dar și temperaturile caniculare de până la +37 de grade Celsius

© Sputnik / Родион ПРОКАPloaie
Ploaie - Sputnik Moldova
Abonare
Potrivit meteorologilor, ne așteaptă o săptămână cu ploi, dar și temperaturi caniculare, o vreme de vară adevărată, de vară de altădată

CHIȘINĂU, 24 iun — Sputnik. Ploile revin de săptămâna viitoare. Dacă luni va ploua doar în raioanele de nor ale Republicii Moldova, apoi deja marți și miercuri ele vor cuprinde toată țara. Ploile vor conteni abia spre joi vineri.

Potrivit site-ului Serviciului Hidrometeorologic de Stat, ploile vor fi însoți de descărcări electrice.

Cu toate că va ploua, temperaturile anunțate de meteorologi pentru perioada 26 iunie — 1 iulie sunt generoase. Ziua vom avea temperaturi caniculare de +30… +35 de grade Celsius. Ba chiar în sudul țării acestea vor ajunge la +37 de grade Celsius.

Nopțile vor fi mai răcoroasă, înregistrând temperaturi de +15… +20 de grade Celsius. Este drept că în sudul țării, noaptea, mercurul din termometre va atinge gradația de +23.

Pre deosebire de acest sfârșit de săptămână, în săptămâna viitoare nu vom avea vânt puternic, el va sufla cu o viteză de 1-6 metri pe secundă.

Dumica aceasta va bate vântul cu intensitatea de 2-7 metri pe secundă, dar nu vor cădea precipitații, deși cerul, ca și sâmbătă, va fi parțial acoperit cu nori. Temperatura aerului va varia ziua între +28… +33 grade Celsius și +15… +20 grade Celsius noaptea.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Urmărește-ne pe rețelele de socializare:

|Sputnik Moldova pe Facebook |@sputnikmoldova pe Twitter |Sputnik Moldova pe VK| |Sputnik Moldova pe OK |Sputnik Moldova pe GPlus+|

Fluxul de știri
0