Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Furtuna a adus pierderi de milioane: Sute de locuințe, fără acoperișuri - VIDEO

Abonare
Zeci de localități din Republica Moldova rămân încă deconectate de la rețeaua de curent electric după furtuna din a doua jumătate a zilei de vineri.

CHIȘINĂU, 24 iun — Sputnik. Serviciul Protecției Civile şi Situaţiilor Excepţionale al MAI anunță că în centrul Chișinăului s-au prăbușit mai mulți arbori. Salvatorii și angajații administrației publice locale au intervenit pentru a tăia și evacua copacii prăbușiți pe străzile Șciusev și Pușkin din Capitală.

În același timp, Ploaia cu vânt a deteriorat mai multe acoperișuri. Astfel, în Chișinău, a fost deteriorat acoperișul unui bloc de locuit cu cinci etaje de pe strada Ialoveni nr.96, dar și acoperișurile a trei case de locuit de pe strada Timuș nr.5. Aceeași situație a fost înregistrată și în orașul Durlești, unde a fost smuls acoperișul unei case pe strada Livezilor nr.2 și al altei case de pe strada Miorița nr. 118 din orașul Cricova.

În raionul Hâncești, a fost deteriorat acoperișul casei de cultură din localitatea Bobeica. Mai mult, în raionul Ungheni, cu acoperișuri deteriorate au rămas mai multe instituții de învățământ din satele Teșcureni, Bușila, Buciumeni și al casei de cultură din Negurenii Vechi.

Mai multe case de locuit au rămas cu acoperișuri deteriorate în satul Bumbăta și Alexeevca, din același raion, dar și al unui bloc de locuit cu cinci nivele chiar din orașul Ungheni, strada Burebista nr. 43.

În satul Beșalma, autonomia găgăuză, foi de ardezii au fost smulse de pe acoperișurile a 33 de case de locuit.

În același timp, tot în urma ploii cu vânt din după-amiaza zilei de ieri, 23 iunie, zeci de localități din 15 raioane au rămas parțial deconectate de la energia electrică. Echipele specializate Gas Natural Union Fenosa sun antrenate în teren, pentru reconectarea consumatorilor. Comisiile locale pentru situații excepționale urmează să estimeze pagubele din localitățile afectate.

Autoritățile nu au prezentat deocamdată un calcul al pagubelor provocate de furtuna de vineri, dar în mod sigur că acestea sunt semnificative, cifrându-se la milioane de lei, dat fiind că atâtea locuințe au rămas fără acoperișuri sau acestea au fost deteriorate.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Urmărește-ne pe rețelele de socializare:

|Sputnik Moldova pe Facebook |@sputnikmoldova pe Twitter |Sputnik Moldova pe VK| |Sputnik Moldova pe OK |Sputnik Moldova pe GPlus+|

Fluxul de știri
0