Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Noi condiții la locul de muncă. Ce au decis miniștrii astăzi

© Sputnik / Мирослав РотарьСтела Григораш
Стела Григораш - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Cabinetul de Miniștri a aprobat, în cadrul ședinței de vineri, o serie de modificări și completări la Codul Muncii al Republicii Moldova

CHIȘINĂU, 23 iun – Sputnik. Ministrul Muncii, Stela Grigoraș, a declarat că modificarea Codului Muncii are menirea să îmbunătățească mediul de afaceri și climatul investițional prin perfecționarea legislației muncii şi redefinirea unor obligații ale salariaților.

Bancnote cu nominalul de 50 și 100 lei moldovenești - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Salariații din Moldova riscă amenzi de până la 25 de mii de lei. Vezi pentru ce

Astfel, angajatorii vor fi scutiți de obligația de a prezenta informații despre ștatele de personal inspecției teritoriale de muncă, precum și de a elibera salariaților permise nominale de acces în clădire. Totodată, emiterea ordinului de angajare va deveni opțională, fapt care va contribui la reducerea poverii administrative asupra angajatorilor.

Contractul individual de muncă cu cetățenii străini va putea fi încheiat pentru o durată determinată. Această modificare este necesară pentru că străinii își desfășoară activitatea conform avizului de ședere provizorie, care se eliberează pentru o perioadă determinată de timp.

Totodată, contractele individuale de muncă vor înceta inclusiv la retragerea de către autorități a autorizației care acordă persoanei dreptul de a activa într-o anumită profesie. De exemplu, șoferilor — la retragerea permisului de conducere. La fel, conducătorii de filiale sau reprezentanțe ale companiilor vor trebui să anunțe în scris angajatorul despre intenția de a demisiona cu o lună înainte.

Работа за компьютером. Клавиатура - Sputnik Moldova
Republica Moldova
O nouă schimbare în Codul Muncii. Când angajaților nu li se vor plăti salariile

Documentul promovat de Executiv reglementează cazurile de încălcare gravă a obligațiilor de muncă. Printre acestea: primirea și eliberarea bunurilor, precum și a mijloacelor bănești, fără perfectarea documentelor necesare; acordarea de servicii prin uzul funcției în schimbul unei remunerații; folosirea în scopuri personale a banilor încasați și a bunurilor angajatorului. La fel, va fi considerată încălcare gravă nerespectarea clauzei de confidențialitate; încălcarea cerințelor de securitate și sănătate în muncă; refuzul de a trece examenul medical, atunci când acesta este obligatoriu; cauzarea unui prejudiciu material în mărime care depășește cinci salarii medii lunare pe economie prognozate.

Documentul mai prevede că salariatul va fi obligat să informeze angajatorul sau conducătorul despre imposibilitatea de a se prezenta la serviciu, imediat ce au apărut circumstanțele neprevăzute. La fel, se acordă angajatorilor posibilitatea de a aplica perioada de probă pentru tinerii specialiști.

Proiectul de lege a fost elaborat în cadrul a două grupuri de lucru create sub egida Consiliului Economic de pe lângă Prim-ministru, cu participarea reprezentanților autorităților publice, asociațiilor de business, organizațiilor sindicale și patronale, precum și a societății civile.

Documentul urmează să fie transmis Parlamentului pentru examinare.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Urmărește-ne pe rețelele de socializare:

|Sputnik Moldova pe Facebook |@sputnikmoldova pe Twitter |Sputnik Moldova pe VK| |Sputnik Moldova pe OK |Sputnik Moldova pe GPlus+|

Fluxul de știri
0