Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

După ploi torențiale, pericol de incendiu de gradul V: Avertizare meteo

© Sputnik / Miroslav Rotariincendiu de vegetatie
incendiu de vegetatie - Sputnik Moldova
Abonare
Serviciului Hidrometeorologic de Stat avertizează: Pericol de incendiu de gradul V în nordul țării

CHIȘINĂU, 23 iun — Sputnik. Serviciului Hidrometeorologic de Stat avertizează că în nordul Republicii Moldova există pericol excepțional de incendiu de clasa V, cu caracter natural și amenințare de incendiu a fâșiilor forestiere, dar și a culturilor agricole în perioada 24-30 iunie.

Furtună în Chișinău - Sputnik Moldova
Societate
O furtună năprasnică s-a năpustit peste Chișinău, oamenii fug în panică (video)

Serviciul Protecției Civile și Situațiilor Excepționale atenționează populația să respecte normele antiincendiare. Totodată, salvatorii îi atenționează pe cei care fac curățenie în curți și în afara acestora și le recomandă să evite utilizarea metodelor de curățenie prin ardere, pentru a nu declanșa focare de incendii de vegetație, care ar putea să se extindă spre sectorul locativ și forestier.

Cei care în zilele următoare vor merge la picnic sunt atenționați să facă focul doar în spațiile special amenajate. La plecare, focul de rug trebuie stins și acoperit cu pământ.

De asemenea, părinții să nu lase copiii fără supraveghere pentru a evita jocul acestora cu focul și respectiv izbucnirea unor situații excepționale. În cazul în care sunteți martori ai unor incendii de vegetație, alertați imediat Serviciul 901.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Urmărește-ne pe rețelele de socializare:

|Sputnik Moldova pe Facebook |@sputnikmoldova pe Twitter |Sputnik Moldova pe VK| |Sputnik Moldova pe OK |Sputnik Moldova pe GPlus+|

Fluxul de știri
0