Studiu: Putin este mai popular printre români decât Trump

© Sputnik / Алексей Никольский / Accesați arhiva multimediaРабочая поездка президента РФ В. Путина в Китай. День второй
Рабочая поездка президента РФ В. Путина в Китай. День второй - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Vladimir Putin are o popularitate mai mare printre români decât Donald Trump, arată datele unui studiu efectuat de Globsec

CHIȘINĂU, 22 iun — Sputnik. În România președintele rus, Vladimir Putin, se bucură de o mai mare simpatie decât președintele american, Donald Trump, arată sondajele efectuate de Centrul de Cercetare Globsec.

Astfel, 47 la sută dintre persoanele chestionate au declarat că îl simpatizează pe Putin, 40 la sută au declarat că au o preferință mai mare pentru Trump, iar 67 și-au exprimat o mai mare simpatie față de Merkel.

Potrivit aceluiași studiu, 50 la sută dintre români se consideră parte a Vestului, 14 la sută se consideră parte a lumii estice, iar 15 la sută se poziționează între Est și Vest.

În același timp, 35 la sută dintre români consideră că cel mai bun model politic pentru România ar fi un regim dictatorial, în timp ce 60 la sută susțin modelul liberal-democrat.

Aproximativ 7 la sută dintre cei chestionați pledează pentru ieșirea țării din Uniunea Europeană, în timp ce 80 la sută pledează pentru rămânerea României în UE.

În ansamblu, studiul scoate în evidență o simpatie mai mare față de președintele Vladimir Putin în fostul bloc socialist.

În țara vecină, Bulgaria, liderul rus se bucură de o popularitate de 70 la sută, iar Trump — 37 la sută. În Croația popularitatea lui Putin se ridică la 46 la sută, cea a lui Trump — 20 la sută, în Ungaria  în favoarea lui Putin sunt 44 la sută, 29 la sută — Trump), în Slovacia, Putin — 41 la sută, 21 la sută — Trump.

În Cehia simpatiile față de președintele rus și cel american diferă doar cu câteva procente: 32 la sută în favoarea lui Putin și 36 la sută în favoarea lui Trump. Polonia este singura țară din fostul bloc socialist în care Trump se bucură de o popularitate mai mare decât Putin (10 la sută pentru Putin, 35 la sută pentru Trump).

Globsesc este o organizație neguvernamentală internațională de cercetare, care activează din anul 1995. Studiul GLOBSEC Trends 2017 a fost efectuat în Bulgaria, Republica Cehă, Croația, Ungaria, Polonia, România și Slovacia, având drept scop identificarea principalelor tendințe și vulnerabilități cu care se confruntă țările din Europa Centrală și de Est.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Urmărește-ne pe rețelele de socializare:

|Sputnik Moldova pe Facebook |@sputnikmoldova pe Twitter |Sputnik Moldova pe VK| |Sputnik Moldova pe OK |Sputnik Moldova pe GPlus+|

Fluxul de știri
0