Podcasturi
Comentariile experților, puncte de vedere în probleme de actualitate, opinii controversate – în podcasturile și emisiunile Sputnik Moldova

Statul vrea să adune 750 de milioane de lei pe seama șoferilor moldoveni

© Sputnik / Miroslav RotariСерджиу УНГУРЯНУ
Серджиу УНГУРЯНУ - Sputnik Moldova
Abonare
Conducătorii auto din Moldova care dețin permise de conducere fără termen de valabilitate nu vor mai fi obligați să le schimbe până în 2019, așa cum era prevăzut într-un proiect de hotărâre, însă ideea rămâne în vigoare.
Statul vrea să adune 750 de milioane de lei de pe seama șoferilor moldoveni

 

 

Autoritățile au renunțat la documentul care prevedea schimbarea obligatorie, până în 2019, a permiselor de conducere vechi, fără termen de valabilitate, însă vor veni cu alte propuneri.

În cadrul unui interviu pentru Sputnik Moldova, economistul Sergiu Ungureanu a menționat că autoritățile nu vor renunța definitiv la acest proiect și foarte curând vor reveni la el cu mici modificări. Ungureanu menționează că un calcul simplu arată că statul ar câștiga în urma implementării acestui document aproape jumătate de miliard de lei, mai exact 490 de milioane de lei.

Juristul Maxim Gânga a menționat, în același context, că posesorii permiselor de tip nou nu vor putea conduce cu acest carnet în Uniunea Europeană și nici măcar în Rusia.

Totodată, același proiect presupune ca testarea auto a mașinii să fie efectuată deja conform anumitor standarde europene, ceea ce va face ca prețul pentru acest serviciu să crească semnificativ și ar putea aduce în haznaua statului aproape 280 de milioane de lei, iar oamenii să fie obligați să plătească pentru asta indiferent de faptul că le permite buzunarul ori nu.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Urmărește-ne pe rețelele de socializare:

|Sputnik Moldova pe Facebook |@sputnikmoldova pe Twitter |Sputnik Moldova pe VK| |Sputnik Moldova pe OK |Sputnik Moldova pe GPlus+|

Fluxul de știri
0