Procesul care va "îngropa" Europa: ce cred cetățenii UE

© Sputnik / Алексей Витвицкий / Trecere la banca de fotografiiОтражение флага Евросоюза в окне одного из зданий в Брюсселе.
Отражение флага Евросоюза в окне одного из зданий в Брюсселе. - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
Yandex newsTelegram
Ce țări ar mai putea părăsi Uniunea Europeană în viitorul apropiat

CHIȘINĂU, 22 iun — Sputnik. Cercetarea realizată de prestigioasa companie IFop în cadrul proiectului Sputnik.Opinii relevă o tendință curioasă în mai multe țări europene.

Potrivit recentului sondaj de opinie, aproape jumătate dintre francezi (49%), mai mult de jumătate dintre germani (52%) și italieni (57%), dar și aproximativ două treimi dintre Britanici (64%) consideră că, în scurt timp, alte una sau două ar putea să părăsească Uniunea Europeană.

Обострение санкций - Sputnik Moldova
Editorialist Il Giornale: SUA au transformat Europa într-o colonie

Mai mult decât atât, dintre cei care au exprimat o astfel de opinie, 55 la sută dintre britanici, jumătate dintre italieni (50%), 42% dintre francezi și 39 la sută dintre germani sunt siguri că nu va fi doar un singur stat, ci mai multe.

Dimpotrivă, o treime dintre francezi (33%) și italieni (32%), 39% dintre germani și doar 18 la sută dintre britanici consideră că nici o țară nu va mai părăsi Uniunea Europeană.

Tinerii (de până la 35 de ani) din Franța, Germania și Italia sunt siguri într-o proporție mai mare de faptul că mai multe țări vor abandona UE.

Sondajul a fost realizat pentru Sputnik.Opinii de IFop, una dintre cele mai vechi companii franceze de cercetare a opiniei publice, în perioada 21 — 25 aprilie 2017, în Franța, Germania, Italia și Marea Britanie.

La sondaj au participat 3 203 respondenți în vârstă de peste 18 ani din Franța — 801, Germania — 800, Italia — 801 și Marea Britanie — 801 persoane.

Viorel Gârbu - Sputnik Moldova
Va dispărea sau nu moneda euro dacă se destramă Uniunea Europeană?

Despre proiectul Sputnik.Opinii (Sputnik.Mnenia).

Proiectul internațional de studiere a opiniei publice a demarat în ianuarie 2015. Parteneri ai proiectului sunt cunoscutele companii de cercetare „Populus" şi Ifop, una dintre cele mai vechi companii francize care realizează sondaje de opinie. În cadrul proiectului Sputnik.Opinii sunt realizate cu regularitate sondaje de opinie în țările Europei și în SUA, în cele mai actuale probleme sociale și politice.

Sputnik (sputniknews.com) este o Agenţie de ştiri şi radio cu filiale multimedia în zeci de ţări ale lumii. Sputnik dispune de site, emisie radio digitală şi analogică, aplicaţii mobile şi conturi pe reţelele de socializare. Abonaţii Sputnik beneficiază de ştiri în limbile engleză, arabă, spaniolă şi chineză, 24 de ore din 24.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Urmărește-ne pe rețelele de socializare:

|Sputnik Moldova pe Facebook |@sputnikmoldova pe Twitter |Sputnik Moldova pe VK| |Sputnik Moldova pe OK |Sputnik Moldova pe GPlus+|

Fluxul de știri
0