Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Poze compromițătoare cu Pirkka Tapiola. Ce riscă șeful Delegației UE – FOTO

© Facebook / Pirkka TapiolaPirkka Tapiola
Pirkka Tapiola - Sputnik Moldova
Abonare
Pe site-urile de la Chișinău au apărut poze compromițătoare cu șeful Delegației Uniunii Europene în Republica Moldova, care este surprins fumând într-un loc public, încălcând flagrant legislația antitabac, adoptată și la recomandările UE și Organizației Mondiale a Sănătății.

CHIȘINĂU, 21 iun — Sputnik. Mai multe portaluri de știri au postat poze cu șeful delegației Uniunii Europene la Chișinău, care fumează într-un loc public, chiar în inima Capitalei. Și anume, el se află pe trotuarul de pe bulevardul Ștefan cel Mare și Sfânt, lângă restaurantul McDonalds.

Presa scrie că atunci când a văzut că este fotografiat, Pirkka Tapiola și-a acoperit fața cu servieta. Doar că asta nu l-a ajutat pe reprezentantul Uniunii Europene în țara noastră, imaginea lui Tapilola care trage din țigară fiind cât se poate de clară.

Menționăm că în Republica Moldova fumatul este interzis în raza de 10 m de la intrarea în spațiile publice închise, inclusiv în locurile de uz comun, și la locurile de muncă, de la ferestrele care se deschid şi de la locurile/instalațiile de captare a aerului pentru spațiile publice închise și pentru locurile de muncă.

© Sputnik / Miroslav RotariPirkka Tapiola
Pirkka Tapiola - Sputnik Moldova
Pirkka Tapiola

Merită să mai precizăm că prima persoană sancționată în baza legislației antitutun a fost tot un diplomat străin. Și anume, la începutul lunii iunie 2016, consilierul consular al Ambasadei Franței în Republica Moldova, Benoit Mayrand, a anunțăat pe facebook că a fost amendat cu 50 de euro de către polițiștii moldoveni pentru că a fost surprins fumând în Grădina Publică „Ștefan cel Mare și Sfânt" din Capitală.

„Lucrurile se schimbă în Republica Moldova. Am fost amendat cu 50 de euro pentru că am fumat în stradă!", s-a plâns el pe rețeaua de socializare.

Doar că, se pare, cei care l-au amendat pe Benoit Mayrand nu erau polițiști. Asta pentru că a doua zi, 5 iunie 2016, șeful Inspectoratului Național de Patrulare, Liviu Baziuc, a declarat că ofițerii de patrulare nu au aplicat nicio amendă pentru fumatul în parc.

"Nu avem niciun proces verbal întocmit pe un asemenea caz. Noi investigăm cele scrise pe facebook de domnul Benoit Mayrand, deși nu excludem faptul că domnia sa ar fi putut fi victima unei înșelătorii", a declarat atunci presei Liviu Baziuc.

Amintim că în data de 31 mai 2016 a întrat în vigoare în întregime Legii Antitutun. Amenzile pentru cei care nu respectă prevederile legii variază de la 1000 la 3000 de lei pentru persoanele fizice și până la 10 mii de lei pentru persoanele cu funcție de răspundere.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Urmărește-ne pe rețelele de socializare:

|Sputnik Moldova pe Facebook |@sputnikmoldova pe Twitter |Sputnik Moldova pe VK| |Sputnik Moldova pe OK |Sputnik Moldova pe GPlus+|

Fluxul de știri
0