Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

O mașină a Poliției de Frontieră, lovită în plin de un BMW, sunt răniți – VIDEO

© Photo : border.gov.mdMașina Poliției de Frontieră aflată în misiune de serviciu, accidentată
Mașina Poliției de Frontieră aflată în misiune de serviciu, accidentată - Sputnik Moldova
Abonare
O mașină a Poliției de Frontieră a fost lovită în plin de un BMW în timp ce se deplasa într-o misiune de serviciu, având girofarul și sirenele în funcțiune.

CHIȘINĂU, 21 iun – Sputnik. Patru polițiști de frontieră au fost internați la spital cu diferite traumatisme, unul dintre care în stare gravă, după ce mașina cu care se deplasau în interes de serviciu a fost lovită în plin de un BMW la volanul căruia se afla un bărbat în stare avansată de ebrietate.

Accidentul a avut loc, marți seara, la intrarea în satul Congaz, municipiul Comrat. Autoturismul, de model BMW, a lovit mijlocul de transport de serviciu al Poliției de Frontieră aflat în misiune, care avea și dispozitivul sonor și semnalele luminoase în funcțiune. 

”În jurul orei 21.15, pe traseul M-3, în apropierea de o stație de alimentare auto, un autovehicul de model BMW nu s-a asigurat la trafic și a ignorat semnalele sonore și luminoase ale autospecialei Poliției de Frontieră care venea din spatele acesteia. Echipajul Poliției de Frontieră a încercat să evite impactul cu autoturismul care nu a acordat prioritate, în rezultat automobilul de serviciu Dacia Duster s-a inversat, iar cei patru polițiști de frontieră s-au ales cu diverse traume”, anunță instituția într-un comunicat de presă. 

Agenții de patrulare au constatat că șoferul BMW-ului, un moldovean de 22 de ani, locuitor al satului Beșalma, se afla în stare de ebrietate avansată. Rezultatele testului alcoolscopic au arătat 0,90 mg/l în aerul expirat.

Totodată, șoferul beat nu avea permisul de conducere conform sistemului informațional și nici vinieta, ținând cont că mașina era înmatriculată în Marea Britanie și avea volanul pe dreapta. 

”În prezent, organele de poliție continuă cercetările pentru a stabili cu exactitate care au fost condiţiile în care s-a produs accidentul. Poliția de Frontieră va acorda tot suportul necesar pentru elucidarea circumstanțelor. În prezent, toți cei patru polițiști de frontieră implicați în accident sunt în afara oricărui pericol”, potrivit Poliției de Frontieră.

Dacă va fi recunoscut vinovat, șoferul care a provocat accidentul riscă amendă de până la 42.500 de lei sau muncă neremunerată în folosul comunităţii de la 200 la 240 de ore, în ambele cazuri cu privarea de dreptul de a conduce mijloace de transport pe un termen de la 3 la 5 ani.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Urmărește-ne pe rețelele de socializare:

|Sputnik Moldova pe Facebook |@sputnikmoldova pe Twitter |Sputnik Moldova pe VK| |Sputnik Moldova pe OK |Sputnik Moldova pe GPlus+|

Fluxul de știri
0