Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Ilan Șor a fost condamnat la 7 ani și 6 luni de închisoare

© Sputnik / Miroslav RotariIlan Șor 11.10.2016
Ilan Șor 11.10.2016 - Sputnik Moldova
Abonare
Omul de afaceri Ilan Șor a fost condamnat miercuri, de Judecătoria Buiucani, la 7 ani și 6 luni de închisoare

CHIȘINĂU, 21 iun — Sputnik. Judecătoria din sectorul Buiucani a Capitalei s-a întrunit în ședință miercuri și l-a condamnat pe primarul orașului Orhei, Ilan Șor, care este un cunoscut om de afaceri, la 7 ani și șase luni de privațiune de libertate în penitenciar de tip semiînchis.

De asemenea, instanța a dispus scoaterea lui Șor din arest la domiciliu și plasarea în sub control judiciar până la pronunțarea unei decizii judecătorești definitive.

Primarul orașului Orhei a fost reținut în data de 22 iunie 2016. Din data de 24 iunie, același an, el a fost plasat în arest la domiciliu. Termenul de arest la domiciliu a fost prelungit de câteva ori.

În data de 24 august 2016, dosarul a ajuns în instanță. Prima ședință a avut loc în 6 septembrie 2016, iar în 21 iunie 2017 a fost pronunțată decizia primei instanțe.

Procurorul Andrei Băieșu a anunțat că nu este de acord cu decizia luată de instanță și că o va ataca în instanța superioară.

Și avocații lui Șor sunt deciși să facă același lucru, spunând că sentința este prea aspră.

"Nu trebuie să uităm că doar Ilan Șor a venit cu un autodenunț. El a fost cel care a ajutat ancheta să descopere această schemă, care a divulgat numele beneficiarilor. Acesta este Veaceslav Platon", a declarat avocatul Denis Ulanov.

Potrivit lui Ulanov, Șor este acuzat că a cauzat o daună de 5,2 miliarde de lei. Avocatul spune însă că această pagubă, dacă cu adevărat a fost adusă, este de doar 2,6 miliarde de lei. El a mai spus că decizia primei instanțe va fi atacată cu recurs.

Ilan Șor nu a participat la ședință. Avocații au anunțat că lui i s-a făcut rău și el a plecat, după care a solicitat și intervenția medicilor de la spitalul salvării.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Urmărește-ne pe rețelele de socializare:

|Sputnik Moldova pe Facebook |@sputnikmoldova pe Twitter |Sputnik Moldova pe VK| |Sputnik Moldova pe OK |Sputnik Moldova pe GPlus+|

Fluxul de știri
0