Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Va cădea oare Guvernul Filip, după ce a căzut Guvernul Grindeanu?

© Sputnik / Мирослав РотарьПравительство РМ
Правительство РМ - Sputnik Moldova
Abonare
Prim-ministrul Republicii Moldova, Pavel Filip, a declarat miercuri la Bruxlles că este pregătit să vină în fața Parlamentului și să răspundă la toate întrebările, în cazul în care socialiștii vor reuși să depună o nouă moțiune de cenzură

CHIȘINĂU, 21 ian — Sputnik. Miercuri, în cadrul vizitei sale de lucru la Bruxelles, premierul Pavel Filip a susținut o conferință de presă împreună cu comisarul european pentru Politica de Vecinătate şi Negocieri de Extindere, Johannes Hahn, în cadru căreia a vorbit despre planurile cabinetului pe care îl conduce și despre ceea ce ar putea să urmeze în cazul în care socialiștii vor reuși să depună o moțiune de cenzură.

Vlad Bătrîncea - Sputnik Moldova
Moțiune de cenzură împotriva Guvernului Filip

„Nu este o premieră când ei vin cu moțiune de cenzură împotriva guvernului. Cu părere de rău, asta este unica formă a socialiștilor de a se manifesta în Republica Moldova și de a justifica timpul petrecut în Parlament", a declarat Pavel Filip, după ce a fost solicitat de un jurnalist român să spună cum va proceda în cazul în care deputații PSRM vor iniția, așa cum au promis, o nouă procedură de retragere a încrederii Guvernului.

Filip susține că astfel socialiștii „încearcă să sustragă atenția Guvernului de la lucrul de zi cu zi și să-l atragă „în discuții inutile în Parlament".

Șeful Guvernului a amintit și de faptul că deputații PSRM „înaintează și moțiuni simple contra miniștrilor".

El a mai subliniat că la ora actuală socialiștii încă nu au adunat numărul necesar de semnături pentru a depune moțiunea de cenzură.

„Însă dacă le vor aduna, vom merge în Parlament si le vom răspunde așa cum am răspuns de fiecare dată. Ei vor invoca și de această dată chestiuni legate de securitatea statului. Dar în aceste chestiuni nu vom ezita nici de acum încolo să procedăm exact așa cum procedăm și acum", a mai declarat Filip.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Urmărește-ne pe rețelele de socializare:

|Sputnik Moldova pe Facebook |@sputnikmoldova pe Twitter |Sputnik Moldova pe VK| |Sputnik Moldova pe OK |Sputnik Moldova pe GPlus+|

Fluxul de știri
0