Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Avem nevoie sau nu de monedele de 1 leu și 2 lei? Ce spune expertul

© Sputnik / Владимир Трефилов / Accesați arhiva multimediaMonete și bancnote
Monete și bancnote - Sputnik Moldova
Abonare
Expertul în economie Veaceslav Ioniță susține că introducerea în sistemul monetar al Republicii Moldova a monedelor de un leu și de doi lei va simplifica efectuarea plăților

CHIȘIUNĂU, 20 iun — Sputnik. Economistul Veaceslav Ioniță a calculat care sunt principalele efecte ale noii monede ce ar putea fi introdusă în sistemul monetar al Republicii Moldova.

Potrivit lui, există cel puțin trei lucruri pozitive legate de introducerea monedelor de 1 leu și de 2 lei. Asta va aduce economii Băncii Naționale a Moldovei în procesul de deservire a banilor din circulație și ne va simplifica viața, datorită faptului că vom avea nevoie în medie de mai puține unități monetare pentru tranzacții. Totodată, Ioniță speră că monedele de 1 leu 2 lei vor trezi și interesul colecționarilor și turiștilor, datorită valorii sale numismatice.

„Vreau să atrag atenția BNM că moneda este un element important al imaginii țării. Turiștii obișnuiesc să-și ia ca amintire monedele țărilor pe care le-au vizitat. Sper foarte mult că monedele noi de 1 leu și 2 lei nu vor fi două bucăți de metal, dar vor avea un design și o valoare numismatică demnă de o țară europeană", a scris Ioniță.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Urmărește-ne pe rețelele de socializare:

|Sputnik Moldova pe Facebook |@sputnikmoldova pe Twitter |Sputnik Moldova pe VK| |Sputnik Moldova pe OK |Sputnik Moldova pe GPlus+|

Fluxul de știri
0