Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Compromis: Dodon va ține cont de unele recomandări ale Comisiei de la Veneția

© Sputnik / Miroslav RotariВыборы президента 2016 второй тур
Выборы президента 2016 второй тур - Sputnik Moldova
Abonare
Socialiștii vor ține cont de recomandările de ordin juridic ale Comisiei de la Veneția privind implementarea sistemului electoral mixt

CHIȘINĂU, 20 iun — Sputnik. Președintele Igor Dodon a avut o întrevedere cu ambasadorul extraordinar şi plenipotenţiar al Federaţiei Ruse în Republica Moldova, Farit Muhameştin, în cadrul căreia a abordat inclusiv chestiunea modificării legislației electorale în Moldova.

”L-am informat pe Ambasadorul Federației Ruse despre întrevederea pe care am avut-o cu deputaţii din partea Partidului Socialiştilor, care au declarat că sprijină în totalitate iniţiativa mea privind trecerea la sistemul electoral mixt, cu respectarea unor recomandări de ordin juridic ale Comisiei de la Veneția”, a scris Dodon pe pagina sa de Facebook.

În luna aprilie, președintele Igor Dodon a propus instituirea sistemului electoral mixt la alegerea viitorului Parlament. Potrivit șefului statului, Legislativul ar urma să aibă doar 71 de deputați, dintre care 25 din diaspora și din regiunea transnistreană. De asemenea, 51 de deputați ar urma să fie aleși pe liste de partid, iar restul 25 — în circumscripții uninominale.

Avizul Comisiei de la Veneția a fost dat vineri, iar luni a fost publicat.

Potrivit Comisiei, proiectul trezeşte mai multe îngrijorări privind existenței riscului ca parlamentarii aleşi în circumscripţii să fie influenţaţi de interesele comunității oamenilor de afaceri.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Urmărește-ne pe rețelele de socializare:

|Sputnik Moldova pe Facebook |@sputnikmoldova pe Twitter |Sputnik Moldova pe VK| |Sputnik Moldova pe OK |Sputnik Moldova pe GPlus+|

Fluxul de știri
0